MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Намети на Майдані знесли ’’за 20 хвилин’’

03.12.2010    джерело: www.bbc.co.uk

У Києві працівники комунальних служб за підтримки міліції знесли наметове містечко на Майдані Незалежності, облаштоване демонстрантами, які протестують проти Податкового кодексу. Речник міліції сказав, що наметове містечко знесли згідно з рішенням суду.

Як повідомив Бі-Бі-Сі комендант наметового містечка Олег Ахтирський, містечко почали ліквідовувати близько 4-тої ранку і знесли за 20 хвилин:

"О 4 годині ранку нас було оточено. Там було кілька груп. Перша група, яка пішла першою, це були люди у цивільному, спортивного вигляду. Друга - нібито комунальники у помаранчевих жилетах. І третя група - це бійці "Беркуту," які оточили нас своїм колом. Комунальні служби, начебто, тобто я так розумію, що це прихильники силових структур, просто переодягнені в помаранчеві жилети, почали руйнувати містечко. Дуже швидко, сплановано, чітко координували свої дії і відповідно приблизно за 20 хвилин містечка фактично вже не було".

Крім того, за словами пана Ахтирського, представники влади не попереджали мітингувальників про свої дії, а також не представлялися і не надавали пояснень при затриманні. Він також твердить, що міліція затримала двох учасників акцій протесту.

Намети та особисті речі мітингувальників були завантажені на "Камази," і вивезені.

Нині центр Києва, а саме під’їзди до вулиці Хрещатик, як повідомляють, заблоковані машинами ДАЇ.

У міліції Бі-Бі-Сі не надали жодних подробиць, сказавши лише, що знесенням наметового містечка займалися комунальні служби Києва.

Протестувальники, за словами пана Ахтирського, поки не ухвалили рішення про подальші дії.

Утім, вранці біля виходу зі станції метро "Майдан незалежності" збиралися групи підприємців, які твердять, що хочуть продовжити протести. Представники правоохоронних органів ведуть оперативну зйомку цієї групи на камеру.

Раніше координатори акції повідомляли, що нова акція протесту запланована на 6 грудня.

Мітингувальників, за словами головного координатора протестів Олександра Данилюка, не влаштовують зміни, внесені парламентом до Податкового кодексу.

У четвер Верховна Рада змінила Податковий кодекс, підтримавши всі поправки президента Януковича. Зокрема, з документу вилучили частину про згортання спрощеної системи оподаткування та обмежили повноваження контрольних органів.

Клацнути Читати подробиці

Натомість, протестувальники, за словами пана Данилюка, й надалі вимагають повного вето на документ, відставки уряду та парламентських виборів наступного року.

 

Фото з УНІАН

 

 

 

 Поділитися