MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Бандера. Запрошення до спокійної розмовиСправа В’ятровича – мильна бульбашка!Правовые и социальные аспекты положения жертв политических репрессий советского периода в современной УкраинеЄвген ЗАХАРОВ: Політичні еліти Україну завжди зраджувалиОбыкновенный рашизмКому завадив молодіжний симфонічний оркестр? (оновлено)ИНШИ - 2Діяльність СБУ у 2010 р., яка стосується свободи вираження поглядівНе только юридический комментарий к текущим политическим событиям в УкраинеНе лише юридичний коментар до перебігу політичних подій в УкраїніМайже дві третини українців вважають Голодомор 1932-33 років геноцидомАндреас Ґросс: «Україні потрібна нова революція»Пане президент, так хто ж убив Геннадія Конопльова?Українці вшановують Голодомор, не чекаючи владиСпецслужбы РФ пытаются воспрепятствовать рассекречиванию архивов других стран?Эксперты отрицательно оценили год президентства ЯнуковичаПрава людини в Україні 2009–2010. XII. Захист від дискримінації, расизму та ксенофобіїКонституційна законотворчість та конституційний процес в Україні – 2009-2010 ррЯк вас можуть зробити ворогом державиВсем соучастникам преждевременного ввода пени за ЖКУ

Суд знову виправдав заперечення Януковичем Голодомору як геноциду

09.12.2010    джерело: ukranews.com

Суд не побачив нічого протизаконного у висловленнях Президента

8 грудня Апеляційний суд Києва відмовив Володимирові Волосюку в задоволенні апеляційної скарги на рішення Печерського райсуду щодо заперечення Президентом Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", під час засідання суд практично не давав можливості Волосюку дати пояснення в справі, заявляти клопотання та аргументувати свою позицію, а судові дебати обмежив двома хвилинами.

"Лише після зауваження представника позивача, заступника голови ВО "Свобода" Андрія Мохника про те, що суд позбавив позивача та його представників права подавати клопотання і після кількаразових наполягань Мохника, суд "зглянувся" і надав можливість Волосюку і його представникам зачитати свої клопотання, які практично не задовольнив", - сказано в повідомленні.

Партія також затверджує, що судді не дали позивачеві повністю висловитися і грубо перебивали його, а рішення на користь Януковича було прийнято після двохвилинної наради в кімнаті засідань.

Як повідомляли Ukranews, 27 квітня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі Янукович виступив проти визначення Голодомору 1932-33 років геноцидом.

Після цього Волосюк направив у Печерський райсуд Києва позов, у якому просив зобов’язати Президента привселюдно вибачитися, але суд відхилив цей позов.

Голодомор 1932-33 років був визнаний геноцидом Верховною Радою України, а також низкою країн світу.

За повідомленням Ukranews

 Поділитися