MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд переніс справу за позовом журналіста СТБ Сергія Андрушка до прокуратури

09.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
Під час відвідання президентом Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім’я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов’язків

Розгляд справи за позовом кореспондента СТБ Сергія Андрушка щодо скасування відмови у порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання законній професійній журналістській діяльності перенесено на 13 грудня.

Таке рішення суддя Микола Дідик прийняв у зв’язку з тим, що на засіданні 8 грудня не з’явилася друга сторона по цій справі, тобто представники прокуратури Голосіївського району. Також вони не подали матеріали про відмову у порушенні кримінальної справи.

Справа  слухається в Голосіївському суді. У своїй заяві Сергій Андрушко просить скасувати Постанову про відмову у порушенні кримінальної справи за фактом вчинення злочину, передбаченою статтею 171 Кримінального Кодексу України, яку 1 липня 2010 року видав помічник прокурора Голосіївського району С. Лисенко. Також Сергій Андрушко просить повернути матеріали для проведення додаткової перевірки.

Як писала ТК, раніше в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Сергієві Андрушку відмовила прокуратура Голосіївського району міста Києва. Журналіст оскаржив це рішення у прокуратурі міста Києва, але та теж відмовила.

Нагадаємо, під час відвідання президентом Віктором Януковичем агровиставки співробітник УДО застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка. Попри численні вимоги, громадськості досі не названо ім’я охоронця, що напав на журналіста під час виконання ним професійних обов’язків.

 Поділитися