MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Обвинувачених у газовій аварії посадовців «Дніпрогазу» амністували вдруге

10.12.2010    джерело: www.radiosvoboda.org
Вибух у житловому будинку Дніпропетровська, який стався 13 жовтня 2007 року, забрав життя 23 людей, понад 400 людей залишились без житла. За трагедію досі ніхто не відповів

Заводський районний суд Запоріжжя ухвалив рішення про амністування трьох високопосадовців «Дніпрогазу», звинувачених у службовому недбальстві, яке призвело до вибуху газу в житловому будинку Дніпропетровська. Суд не знайшов підстав для подальшого розгляду справи.
Захисники постраждалих внаслідок вибуху в багатоповерхівці будуть оскаржувати рішення суду в апеляційному суді. Адвокат потерпілих Дмитро Поповський у четвер заявив: застосовувати механічну амністію до трьох обвинувачених не можна.
Крім того, адвокат повідомив про порушення у ході підготовки до судового процесу: більшості потерпілих офіційно не повідомили про початок слухань. Повістки з суду їм надіслали на адресу вулиця Мандриківська, 127, тобто до будинку, який три роки тому був зруйнований вибухом.
Потерпілі заявляють, що готові звертатись по допомогу до Європейського суду з захисту прав людини.
Вибух у житловому будинку Дніпропетровська, який стався 13 жовтня 2007 року, забрав життя 23 людей, понад 400 людей залишились без житла. За трагедію досі ніхто не відповів. Торік обвинувачених у недбальстві трьох посадовців «Дніпрогазу» амністував суд у Дніпропетровську.

 Поділитися