MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В понеділок "Беркут" затримав ще одного журналіста

15.12.2010    джерело: www.pravda.com.ua

Головного редактора журналу "Кореспондент" Віталія Сича у понеділок затримав і обшукав "Беркут". Про це журналіст пише у своєму блозі на сайті "Кореспондента".
"Затримали мене вчора ввечері міліціонери. На вулиці, прямо біля входу в офіс. Стояв я з колегою біля його машини у нас на парковці. Під’їхав джип "Беркута". Вийшли три хлопці, попросили в нас документи під приводом того, що "може я когось в цей момент замовляю", - розповів Сич.

"Оскільки я нічого не порушував, чинити опір я не став. Показав водійське посвідчення. І сказав, що журналіст, працюю прямо тут поруч. Якщо хочете, можемо зайти, буквально 50 метрів, покажу посвідчення", - пише журналіст.

Заходити в офіс "беркутівці" не захотіли і обшукали журналіста.

"Зацікавили гроші в кишенях. Запитали, звідки, чому. Мої гроші, кажу. Їх таке пояснення не задовільнило. Чи не боїтеся гоп-стопу, запитали вони. За 14 років роботи журналістом це і був, власне, мій перший гоп-стоп", - розповів Сич.

"Попросили відкрити машину, щоб обшукати і її. Тут ми заперечили, що без власниці відкривати машину не варто. Власниця - моя сестра, вона працює у нас в компанії", - уточнив журналіст.

Власниця спустилася, відкрила машину, "беркутівці" перевірили багажник і бардачок. Лише після цього журналіста відпустили.

Як відомо, у понеділок "Беркут" затримав телеведучого і журналіста "Української правди" Мустафу Найема.

 Поділитися