MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Комітет з питань свободи слова підтримав проекти про інформацію та про доступ до публічної інформації

16.12.2010    джерело: www.telekritika.ua
«Відповідно до політичних домовленостей, ми внесемо на розгляд депутатів ці два проекти пакетом, розглянемо і ухвалимо. Обидва законопроекти мають всі шанси бути ухваленими конституційною більшістю», - зазначила доповідач з цього питання Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів).

15 грудня 2010 року на черговому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації його члени одноголосно підтримали законопроекти № 2763 «Про доступ до публічної інформації» та № 7321 «Про інформацію».  Зокрема проект № 2763 рекомендується до повторного другого читання, а № 7321 - до другого читання.

 «Відповідно до політичних домовленостей,  ми внесемо на розгляд депутатів ці два проекти пакетом, розглянемо і ухвалимо. Обидва законопроекти мають всі шанси бути ухваленими конституційною більшістю», - зазначила доповідач з цього питання Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів). Також вона подякувала представникам від громадськості, які працювали в робочій групі з удосконалення цих законопроектів, а саме Дмитру Котляру, Тарасу Шевченку, Роману Головенку, Сергію Лещенку, Єгору Соболєву, Ганні Красноступ та іншим.

Нагадаємо, що узгоджені законопроекти парламент може розглянути вже цього пленарного тижня.

Як повідомив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, переговорна група з доопрацювання законопроектів завершила роботу над проектами закону «Про доступ до публічної інформації» (№2763) та нової редакції закону «Про інформацію» (№7321).

Законопроект №7321 спершу називався «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо забезпечення доступу до публічної інформації, був внесений Оленою Бондаренко, Володимиром Ландіком (фракція Партії регіонів) та Юрієм Стецем («НУ-НС»), і тепер стане новою редакцією закону «Про інформацію». 

Член комітету Олена Бондаренко зазначила, що наразі внесені всі правки, і в учасників переговорної групи не залишилося жодних суперечностей: «Ті, законопроекти, які будуть винесені у зал, влаштовують і громадськість, і третій сектор, і журналістів, і владу». 

http://telekritika.ua/news/2010-12-15/58416

 Поділитися