MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Міжнародна федерація журналістів засуджує ескалацію насильства проти ЗМІ в Україні5 канал вимагає покарати винних у перешкоджанні роботи журналістаОхоронці Азарова зламали камеру і перешкоджали працювати знімальній групі П’ятогоСергій Андрушко подав скаргу на бездіяльність прокуратуриСерйозні висновкиСудовий розгляд справи щодо частот ТВі та 5-го каналу перенесено на 26 серпняПопереджувальний ефірний страйк трьох українських телеканалівВідкритий лист до Президента України Віктора ЯнуковичаЧи відають вони, що творять?Суд відмовив ТВі у звільненні Хорошковського з Вищої ради юстиціїУ справі за позовом ТВі суд витребував у президента докази роботи Хорошковського в галузі праваТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.В Україну повертається політичний принцип розподіл частот на мовлення?«Дім Свободи» відзначає згортання демократії у Росії й обіцяє уважно стежити за УкраїноюВ Украине обнаружены проблемы с соблюдением демократических свободОхорона Президента розігнала кримських татар під стінами АПВлада забороняє мітинги, згадуючи СРСРНа Майдані пройшов протест-моб проти законопроекту 2450Щодо проекту закону № 2450 „Про мирні зібрання“Відкрите звернення щодо оприлюднення за-конопроекту № 2450 «Про порядок організа-ції і проведення мирних заходів»

Генпрокуратура не знайшла порушень у діях охоронців Азарова, які перешкоджали знімальній групі 5-го каналу

17.12.2010    джерело: Генпрокуратура не виявила ознак злочину у діях охоронців прем
Генпрокуратура не виявила ознак злочину у діях охоронців прем’єр-міністра Миколи Азарова, які зламали камеру 5-го каналу та перешкоджали роботі знімальної групи

Генпрокуратура не виявила ознак злочину у діях охоронців прем’єр-міністра Миколи Азарова, які зламали камеру 5-го каналу та перешкоджали роботі знімальної групи. Про це йдеться у листі заступника генерального прокурора Анатолія Пришка до віце-спікера Миколи Томенка, пише в блозі на «Телекритиці» журналіст 5-го каналу Азад Сафаров.

Микола Томенко, нагадаємо, звертався до ГПУ щодо неправомірних дій «удошників» проти знімальної групи 5-го каналу.

У відповіді Генпрокуратури зазначено, що «військовослужбовці Управління державної охорони України діяли відповідно до вимог Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" і своїх службових обов’язків».

У зв’язку з цим 10 грудня Головне управління військових прокуратур винесло постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

Копію листа 5-му каналу надала прес-служба Миколи Томенка. Від ГПУ жодних повідомлень або листів про відмову в порушенні кримінальної справи 5-му каналу не надходило.

На сайті Генеральної прокуратури у відділі новин також жодної інформації про цю постанову. Хоча по телефону представники військової прокуратури запевнили журналіста, що листа 5 каналу таки відправили.

Нагадаємо, що парламентська тимчасова слідча комісія з питань цензури теж вирішила звернутися до Генпрокуратури і Управління державної охорони з проханням надати юридичну оцінку діям працівників УДО в інциденті зі знімальною групою 5-го каналу, а в разі виявлення порушення законодавства відповідно на нього відреагувати.

Як повідомляла ТК, 27 листопада під час відвідання Віктором Януковичем і Миколою Азаровим наметового містечка підприємців на Майдані охоронці прем’єр-міністра грубо перешкоджали роботі знімальної групи 5-го каналу та зламали об’єктив камери DVcamDSR 390.

 Поділитися