MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Ректор УКУ закликає Міносвіти визнати здобутки академічної спільноти НаУКМАВідкритий лист Президента НаУКМА Сергія КвітаСуд скасував результати виборів ректора ДНУДепутати просять ГПУ перевірити заяву донецьких журналістів про порушення їхніх правСуд заборонив Міносвіти підписувати контракт із обраним ректором ДонНУ«Незрозуміла гра» з третім кандидатом на посаду ректора ДонНУВійна з темрявою. Підсумки тижняНевидимі бранці КремляКатування священників, знищення храмівНічого святогоКати з Вовчанського агрегатного заводу: оголошено нові підозриЕвгений Захаров отдаст Премию Гавела на зубные протезы пострадавшим от пыток россиянЄвген Захаров віддасть Премію Гавела на зубні протези катованимОзброїмо Україну! Відкритий лист правозахисників до урядів та громадянського суспільства вільних і демократичних країнРФ скоїла понад пів тисячі злочинів проти українських журналістів і медіа від 24.02.2022 ‘Парламент не місце для дискусій…’ Дайджест російських протестівІдеолога ‘денацифікації’ України засудили до 10 років позбавлення воліКниги під ударом. Підсумки тижняБільшість доказів проти мене — самообмова, вибита під тортурами. Інтерв’ю з Григорієм СінченкомЗаклик врятувати життя Сергія Троцька

У Донецьку побили дружину ректора університету

19.12.2010    джерело: www.bbc.co.uk
Ліна Кущ
Юрій Лисенко твердить, що нападники, нібито, вигукнули: "Це тобі за чоловіка!" - і зникли. Проблеми Юрія Лисенка почалися одразу після обрання на посаду ректора Донецького університету

У Донецьку побили дружину новообраного ректора Донецького національного університету Юрія Лисенка Тетяну Лев. Ректор твердить, що буде винаймати охорону.

Двоє невідомих у п’ятницю ввечері зустріли Тетяну Лев біля будинку, де вона мешкає, збили з ніг та завдали кілька ударів по голові.  Юрій Лисенко твердить, що нападники, нібито, вигукнули: "Це тобі за чоловіка!" - і зникли. На місце пригоди прибула міліція та "Швидка допомога".

Медики зафіксували у дружини ректора забиття м’яких тканин голови та підозрюють струс мозку.

Зараз потерпіла перебуває у лікарні. Її чоловік заявив, що збирається винайняти охорону та звернеться до громадськості для захисту.

Проблеми Юрія Лисенка почалися одразу після обрання на посаду ректора Донецького університету

В обласній міліції повідомили, що про побиття Тетяни Лев до райвідділу заявив її син. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За фактом побиття проводиться перевірка, встановлюються всі обставини події. Міліція розшукує підозрюваних у нападі.

Тетяна Лев обіймала посаду проректора університету із фінансово-економічних питань, але була звільнена з посади після призначення нового керівника вишу – виконувача обов’язків ректора Петра Єгорова. Екс-проректор оскаржила звільнення в суді і виграла процес.

Минулого тижня конференція трудового колективу Донецького національного університету проголосувала за кандидатуру нового ректора. Попри сподівання, пан Єгоров, якого підтримувало міністерство, програв вибори завідувачу кафедрою економічної кібернетики Юрію Лисенку. Клацнути Подробиці тут

Кандидатуру новообраного ректора повинне затвердити міністерство.

Тим часом університет залишається в центрі скандалів.

Кілька днів тому на квартирі Лисенка міліція провела обшук у рамках розслідування кримінальної справи за фактами розкрадання майна Донецького національного університету в особливо великих розмірах та службового підроблення з боку посадових осіб навчального закладу.

Такі ж обшуки пройшли на квартирах ще двох проректорів університету та у службовому кабінеті Тетяни Лев. Справу розслідує міська прокуратура.

Як випливає із документів, пред’явлених під час обшуків, правоохоронці цікавляться долею 250 тисяч гривень, які були перераховані торік за ремонт університетського басейну.

У прес-службі прокуратури Донецької області кажуть, що факт порушення кримінальної справи не пов‘язаний із виборами ректора, оскільки у згаданий період жоден із кандидатів на цю посаду не мав стосунку до фінансово-господарської діяльності вишу.

 Поділитися