MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд заборонив Міносвіти підписувати контракт із обраним ректором ДонНУ

24.12.2010    джерело: www.ua.glavred.com
Професор Лисенко 10 грудня переміг на виборах ректора ДонНУ. 15 грудня міліція провела обшук у його квартирі. 17 грудня прокуратура повідомила, що в ДНУ проходять слідчі дії, пов’язані з порушенням кримінальної справи про розтрату майна посадовими особами вузу. Увечері 17 грудня побили дружину Лисенка, Тетяну Лев

Міністерству освіти й науки, молоді та спорту заборонено підписувати контракт із обраним ректором Донецького національного університету Юрієм Лисенком.

Як передає УНІАН, про це повідомила сьогодні журналістам адвокат Лисенка та його дружини Тетяни Лев Катерина Кутня.

За її словами, таку заборону винесено Київським окружним адміністративним судом у зв’язку з тим, що прийнято до розгляду позов Олександра Користіна, який звернувся до суду, оскільки його кандидатура, всупереч закону про вищу освіту, не була представлена на виборах ректора.

«На сьогодні дійсно є ухвала Київського окружного адміністративного суду, відповідно до якої Міністерству освіти заборонили підписувати контракт із Юрієм Лисенком. Це пов’язано з тим, що відкрито провадження за позовом Олександра Користіна», - сказала Кутня, зазначивши, зараз в суді йде процес і все залежатиме від його рішення.

Адвокат також повідомила, що наступне засідання Київського окружного адміністративного суду у цій справі відбудеться 27 грудня, де вона представлятиме інтереси Лисенка. «Слухання призначене на наступний понеділок. Ми в ньому будемо брати участь як третя особа», - сказала Кутня.

Вона не змогла відповісти, скільки триватимуть ці судові розгляди, і підкреслила, що все залежатиме від суду. «Про строки розгляду в законодавстві нема конкретики, в законодавстві вказано – в розумні строки, але наскільки ці розумні строки будуть дотримані, це вже залежить тільки від суду», - сказала Кутня.

Нагадаємо, професор Лисенко 10 грудня переміг на виборах ректора Донецького національного університету. 15 грудня міліція провела обшук у його квартирі. 17 грудня прес-служба прокуратури Донецької області повідомила, що в Донецькому національному університеті проходять слідчі дії, пов’язані з порушенням кримінальної справи про розтрату майна посадовими особами вузу. При цьому прес-служба прокуратури області попросила «не пов’язувати факт порушення кримінальної справи з виборами ректора університету».

Увечері 17 грудня побили Тетяну Лев. За словами Лисенка, нападники заявили його дружині: «Це тобі за чоловіка!»

 Поділитися