MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ГПУ порушила кримінальну справу щодо Євгена Корнійчука.

24.12.2010    джерело: www.bbc.co.uk
Колишнього першого заступника міністра юстиції було затримано після п’ятигодинного допиту в середу, 22 грудня, і він знаходився у Подільському ізоляторі тимчасового утримання.

Генеральна прокуратура України 22 грудня порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника міністра юстиції України Євгена Корнійчука.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

За підозрою у вчинені вказаного злочину Євгена Корнійчука затримано і досудове слідство у справі триває, - повідомляє ГПУ.

Як повідомило напередодні, "Дзеркало тижня" пана Корнійчука було затримано після п’ятигодинного допиту в середу, 22 грудня, і він знаходився у Подільському ізоляторі тимчасового утримання.

Євген Корнійчук працював в уряді Юлії Тимошенко, а до того був старшим партнером у юридичній фірмі "Магістр і партнери," яка, зокрема, долучилася до правового обгрунтування оскарження у Верховному Суді результатів другого туру президентських виборів 2004 року, які суд визнав сфальсифікованими.

У середу пан Корнійчук давав свідчення у справі, пов’язаній з наданням послуг юридичною фірмою Magisters (колишня назва - "Магістр & Партнери") Нафтогазу.

Екс-урядовця звинувачують у тому, що він, перебуваючи на посаді першого заступника міністра юстиції, підписав лист, яким дозволив проведення конкурсу на юридичне обслуговування Нафтогазу у одного виконавця.

Фірма "Магістр & Партнери" співпрацювала з Нафтогазом з 2002 року.

На виборах 2006 року Євген Корнійчук пройшов до парламенту за списком БЮТ.

В кінці 2006 року він очолив УСДП, після того, як колишній голова партії - тесть Корнійчука Василь Онопенко - став головою Верховного суду України.

Перед обранням Євген Корнійчук очолював фінансову практику фірми "Магістр & Партнери" (був старшим партнером, пізніше - позаштатним радником).

Спеціалізувався на фінансовому праві та законодавстві з енергетики, нафти і газу.

Українська опозиція, особливо БЮТ, звинувачує владу в політичних переслідуваннях. Президент Янукович та його команда твердять, що мова йде про покарання попередніх урядовців за широкомасштабну корупцію. Про будь-які звинувачення в корупції членів владної Партії регіонів не повідомляють.

Цього тижня офіційно пред’явлено звинувачення лідеру опозиції Юлії Тимошенко.

 Поділитися