MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європарламент визнав Абхазію і Південну Осетію окупованими територіями

21.01.2011    джерело: tsn.ua
У пункті 32 документа, ухваленого Європарламентом, наголошується, що "порушення прав людини є повсякденним явищем в окупованій Абхазії і Південній Осетії", і міститься заклик "активно реагувати" на подібні порушення.

Європарламент 20 січня затвердив стратегію щодо країн Чорноморського басейну. У документі Абхазія і Південна Осетія визнані окупованими територіями, на яких систематично порушуються права людини.

Так, у пункті 32 документа, ухваленого Європарламентом, наголошується, що "порушення прав людини є повсякденним явищем в окупованій Абхазії і Південній Осетії", і міститься заклик "активно реагувати" на подібні порушення.

Парламентська асамблея НАТО 16 листопада 2010 року у Варшаві також ухвалила резолюцію, яка підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії.

МЗС Грузії вже привітало документ Європарламенту. Як заявили у Тбілісі, резолюція закликає верховного представника ЄС з міжнародних справ і політики безпеки Кетрін Ештон посилити тиск на Росію з метою повноцінного виконання нею умов угоди від 12 серпня 2008 року, розв’язання конфліктів та встановлення стабільності в Грузії.

8 серпня 2008 почалися бойові дії між Грузією і Південною Осетією. У конфлікт втрутилася Росія, в результаті чого президент РФ підписав укази про визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі охарактеризував це рішення керівництва Росії як "беззаконня", і Грузія розірвала з Росією дипломатичні відносини. Зараз Тбілісі вважає Абхазію і Південну Осетію окупованими територіями.

 

 Поділитися