MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Не треба чекати справжніх вибухів

10.02.2011    джерело: maidan.org.ua
Олена Білозерська

Схоже, влада відпрацьовує гранично примітивний механізм репресій проти націоналістів. Він складається лише з двох ланок.

Дорогі друзі!

Змушена попередити вас про нову небезпеку. Схоже, влада відпрацьовує гранично примітивний механізм репресій проти націоналістів. Він складається лише з двох ланок:

1. Анонімний дзвінок з попередженням, що десь щось заміноване.

2. Виклики на допити громадських діячів і активістів, відомих своєю проукраїнською позицією, обшуки і вилучення у них техніки.

Це зараз відбувається у кількох містах України, майже одночасно. Про Черкаси багато хто чув, про Харків, вочевидь, почуєте завтра. Думаю, будуть інші міста теж.

Тризубівці хоча б дійсно спиляли голову Сталіну. У київський офіс Партії регіонів якісь ліваки дійсно кинули пляшку із горючою сумішшю, і наше агенство дійсно першим повідомило про це. Наступні обшук у мене і вилучення техніки були незаконними, але хоча б якась мінімальна причіпка, привід перевіряти мене у ментів був.

Ці ж хлопці, яких зараз тягають за анонімні дзвінки "телефонних терористів", взагалі ніяк ні до чого не причетні."Телефонні терористи" або просто попереджають про вибухи, або вимагають грошей (а не, наприклад, встановити на центральній площі міста пам"ятник Бандері). Це міг би бути або кримінал, або чиїсь дурнуваті жарти - якби це не відбувалося у кількох містах майже одночасно, і якби після цього не починали "перевіряти", передусім, саме націоналістів, які, дурню зрозуміло, тут ні до чого.

Отже: або дзвінків взагалі не було, або дзвонили самі мєнти, або (найменша імовірність) це дійсно жарти, які, вочевидь, були завжди, але до преси потрапляли рідко, і політичні переслідування після них не розгорталися.

Через підконтрольні ЗМІ у голови населення вбивають: "націоналісти=вибухи". Чому? Бо так у Москві навчили. Росіяни понад усе бояться вибухів. Але ж у Росії вони дійсно були. Хто їх насправді робив - інша річ.В Україні ж вибухів із масовими жертвами не було, а українські націоналісти, бандерівці, на відміну від кавказьких моджахедів - навіть ніколи не асоціювалися з тротилом чи гексогеном :) Але влада копіює Москву навіть у цьому.

Якщо зараз не дати добряче по руках ініціаторам цієї практики - є імовірність, що, оскільки за ці дзвінки посадити когось все-таки неможливо, можна лише потріпати нерви і вилучити комп’ютери, а вказівка саджати може прийти будь-якої миті - то якісь силові структури почнуть влаштовувати і справжні вибухи, з людськими жертвами, організовані за перевіреним сценарієм північного сусіда. А треба нам воно?

До речі, подумалося сьогодні. Колись Тарасові Шевченку заборонили писати і малювати. Якби він жив зараз, йому б заборонили виходити в Інтернет.

http://bilozerska.livejournal.com/387875.html

10-02-2011

 

 Поділитися