MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Могильний бєспрєдєл в Україні

05.04.2011    джерело: kievsnews.wordpress.com
Євген Сеперович – слідчий по справі учасників Майдану, який вже став легендою України через свої цинічно неприховані протизаконні дії – перестрибнув самого себе у зневазі до нашої держави та її законів.

Євген Сеперович – слідчий по справі учасників Майдану, який вже став легендою України через свої цинічно неприховані протизаконні дії – сьогодні (31.03.2011) перестрибнув самого себе у зневазі до нашої держави та її законів.

Сьогодні організатор Підприємницького Майдану Сергій Мельниченко мав продовжити читання матеріалів порушеної проти нього кримінальної справи і підписати відповідно до ст. 218 КПК України протокол ознайомлення з матеріалами справи. Як і передбачено законодавством, він прибув до слідчого управління ГУ МВС України в м. Києві, куди також повинна була з’явитися його адвокат Віра Михайленко. Мельниченко прийшов трохи раніше і очікував на адвоката, коли вийшов Сеперович і запросив його до себе.

Завівши громадського активіста до кабінету, слідчий відразу зажадав, щоб той підписав протокол ознайомлення з матеріалами справи. На прохання Мельниченка дати йому можливість спокійно завершити читання справи і за участі захисника скористатися правом на заявлення клопотань, відповів грубою відмовою і почав примушувати підписати документ, вчиняючи несамовитий психологічний тиск.

Відповідно до діючого законодавства п. Мельниченко поставив вимогу підписувати протокол виключно у присутності адвоката і попросив викликати пані Михайленко до кабінету. На це Сеперович відповів, що доведеться трохи почекати і вийшов з кабінету. Повернувся він у супроводі двох чоловіків і заявив, що це поняті, які засвідчують відмову обвинуваченого знайомитися з матеріалами справи і підписувати протокол ознайомлення. З вигляду прибулих було очевидно, що це співробітники МВС. Один із них вже був двічі присутнім при проведенні слідчих та інших процесуальних дій, зокрема при зачитуванні обвинувачення над непритомним Мельниченком в один із минулих візитів.

Сергій Мельниченко вкотре пояснив, що має намір діяти в рамках українського законодавства і не бажає брати участі у фальсифікації документів, яку робить Сеперович. Тобто, він не відмовляється ані знайомитися з матеріалами справи, ані підписувати протокол ознайомлення, але виключно в порядку, встановленому Кримінально-процесуальним кодексом України, і за участі захисника.

– Адвокат не з’являється, – зловісно всміхнувся слідчий, – тому підпишемо протокол і так.

І наказав понятим підписати протокол, в якому зазначив, що обвинувачений відмовляється його підписувати.

– Так адвокат же тут, я з нею спілкуюся, вона намагається з Вами зв’язатися, але Ви не берете слухавку! – здивувався Мельниченко.

– Усе, слідство завершене, – відрізав Сеперович, – ходімо вниз. Один з понятих спробував заперечити: «Якщо адвокат тут, то давайте покличемо». На це слідчий заявив, що у нього обмаль часу і немає коли займатися пустими формальностями, та наказав Мельниченку залишити приміщення і повів до виходу. Біля пропускного пункту вони зустріли адвоката, і Сергій зауважив: «Адвокат на місці, чекає виклику. Ми можемо повернутися і виконати слідчі дії належним чином». У відповідь Сеперович вказав на двері і заявив, що вони обоє вільні, робити їм тут більше нічого.

На цей момент Сергій Мельниченко, організатор всеукраїнського Підприємницького Майдану, та його захисник ознайомилися лише з 5-ма із 10-ти томів порушеної проти нього справи за «пошкодження» гранітної плитки, якою вистелений Майдан. Нагадаємо, жодного пошкодження покриття Майдану Незалежності не встановлено у передбачений Законом спосіб. Слідчий всіляко перешкоджає лідеру підприємців та його захиснику знайомитися з матеріалами кримінальної справи належним чином, він постійно квапить цей процес, підганяє, мотивуючи тим, що на нього давлять зверху, і йому необхідно якомога скоріше закінчити досудове слідство.

 Поділитися