MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Бистрицький вимагає в Єфремова оприлюднити «дані»

14.04.2011    джерело: www.civicua.org
Олександр Єфремов, лідер ПР у парламенті: "У меня даже есть данные, что и Сорос выделил определенные средства для того, чтобы подготовить у нас в Украине определенную группу молодых ребят, которые могли бы по варианту cеверной Африки запускать любые проекты, которые есть. Это есть, и это готовится"

«У мене навіть є дані, що і Сорос виділив певні кошти для того, щоб підготувати у нас в Україні певну групу молодих хлопців, які могли б за варіантом північної Африки запускати будь-які проекти, які є. Це є, і це готується», — заявив О.Єфремов під час прес-конференції на телеканалі «ЛОТ» у Луганську.

Євген Бистрицький, Виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження", доктор філософських наук, оприлюднив вчора  заяву з цього приводу:

"Усі без винятку кошти, які засновник Міжнародного фонду “Відродження” Джордж Сорос добровільно виділяє для сприяння становленню відкритого, демократичного суспільства, а також для допомоги тим категоріям громадян країни, які особливо постраждали від глобальної фінансової кризи, надаються та витрачаються в Україні лише за рішеннями чи рекомендаціями українських громадян, незалежних експертів – членів Правління та Програмних рад фонду.

Міжнародний фонд “Відродження” діє як національна фундація. Це означає, що ніхто в Україні не готує й не може готувати за розпорядженням Сороса жодної “групи молодих рєбят”, а також не запускає “різноманітних проектів, які є” “по варіанту Північної Африки”. Таких розпоряджень чи проектів немає й не може бути.

Політична сила, якою керує лідер фракції, замість сприяти налагодженню продуктивного діалогу між владою та численними громадськими організаціями, діалогу, який було суттєво порушено з боку влади, особливо за останній рік, спрямовується Олександром Єфремовим у протилежний бік – проти громадської активності під гаслами неіснуючої загрози дестабілізації суспільства. Замість того щоб спертися на активність громадських організацій – на соціальний капітал громадянського суспільства – замість цього відповідальний політик робить безвідповідальні заяви.

Міжнародний фонд “Відродження” як національна інституція діє максимально прозоро та підзвітно. Звіт про все без винятку сприяння, надане громадським організаціям і іншим інституціям (а також про те, яке надається зараз), є у відкритому доступі на сайті фонду та в його річних звітах. Очевидно, що “данные, что и Сорос выделил определенные средства”, якими оперує політик, після цієї заяви має бути доведено й оприлюднено."

Місія Міжнародного фонду “Відродження” – фінансово й організаційно сприяти становленню відкритого, демократичного суспільства в Україні шляхом підтримки значущих для його розвитку громадських ініціатив.


Джерело : Міжнародний фонд "Відродження"

 Поділитися