MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Тренінг «Журналістська етика у висвітленні питань кримінально-виконавчої системи України»

14.04.2011    джерело: www.civicua.org
відбудеться в Києві 12-13 травня 2011 року. Анкети приймаються до 01.05.2011

Швейцарсько-український проект «Підтримка пенітенціарної реформи в Україні» запрошує журналістів національних та регіональних ЗМІ взяти участь у дводенному тренінгу на тему «Журналістська етика у висвітленні питань кримінально-виконавчої системи», який відбудеться в Києві 12 – 13 травня 2011 року.

Багатовимірність ЗМІ в суспільстві зумовлює співробітництво та взаємовідносини з ними майже всіх органів державної влади, а також громадських формувань. У повній мірі це стосується і Державної пенітенціарної служби України та установ виконання покарань, які протягом багатьох років були «закритими» у прямому та переносному значеннях цього слова.

Саме свобода слова допомогла зруйнувати бар’єр замовчування про стан справ в установах виконання покарань, сприяла реалізації досить радикальних заходів по гуманізації виконання покарань в Україні. Нажаль, висвітлення пенітенціарної проблематики у ЗМІ і сьогодні залишається нерегулярним та некомплексним. Така ситуація зумовлена інколи незнанням журналістами національної кримінально - виконавчої системи, а інколи - неусвідомленням важливості дотримання норм журналістської етики при висвітленні питань кримінально-виконавчої системи України.

Пропонований тренінг надасть можливість журналістам дізнатися про:

-кримінально - виконавчу систему України: сучасний стан та проблеми реформування;
-принципи і правила, якими повинні керуватися журналісти під час роботи в місцях позбавлення волі;
-основні правила використання специфічної термінології при висвітленні Державної кримінально-виконавчої системи України.
-особливості одержання інформації (порядок надсилання інформаційних запитів, надання дозволів тощо) про життя засуджених в місцях позбавлення волі;
-принципи професійної етики при висвітленні питань кримінально-виконавчої системи України;
-які форми подачі матеріалів є неприпустимими з точки зору журналістської етики (дослівне переповідання деталей злочинів, документальне відтворення подій, які містять елементи виключної жорстокості тощо).

Практично закріпити навички, здобуті на тренінгу, учасники зможуть під час візиту до Чернігівської виправної колонії № 44, в якій відбувають покарання жінки разом із дітьми віком до 3-х років.

Учасникам тренінгу буде надана можливість інтерв’ювання засуджених та персоналу установи, буде проведено бліц-написання статті з подальшим її аналізом провідними експертами проекту. (*після зарахування до тренінгової групи учасникам необхідно буде надати свої паспортні дані для отримання дозволу на перебування у колонії).

Додаткову інформацію Ви можете отримати, звернувшись до Юлії Жданової за телефонами: (044) 486 90 42, моб.097 922 72 52, або написавши на електронну адресу [email protected]

Для журналістів з регіонів організатори покривають такі витрати:

- дорожні витрати учасників за наявності оригіналів квитків;
- харчування;
- готель.

УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ ТІЛЬКИ ЗА ПОПЕРЕДНЬОЮ РЕЄСТРАЦІЄЮ.
Кількість місць обмежена!

Як зареєструватися? Заповніть реєстраційну анкету на сайті проекту http://penreform.org.ua/ та відішліть її на електронну адресу [email protected].

Анкети приймаються до 14:00 1 травня 2011 року!

ВАЖЛИВО: Орієнтовний час закінчення тренінгу 13 травня 2011 року - 18:00.


Джерело : Швейцарсько-український проект "Підтримка пенітенціарної реформи в Україні"

Додатки : Анкета ( Тренінг для жур_анкета на реєст.doc, 36 Kb )  або 
Журналістська етика - Анкета

 Поділитися