MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

П’ятий форум правозахисних організацій + перформанс на Майдані (ФОТО + ВІДЕО)

17.06.2011   
16 червня в Києві пройшов П’ятий форум правозахисних організацій.

16 червня в Києві пройшов П’ятий форум правозахисних організацій.

Правозахисники зі всієї України проголосили спільний маніфест «Громадськість проти безправ’я». Вони констатували значне погіршення стану прав і основних свобод у сучасній Україні. За часів незалежності це перший такий документ. «Ця потреба виникла через те, що правозахисники бачать брутальне систематичне порушення фундаментальних прав людини. Хоча і раніше в Україні права людини не надто шанували, але за останні півтора року ситуація значно погіршилася», – сказав співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров у інтерв’ю »Deutsche Welle«.

Також правозахисники провели на Майдані Незалежності театралізоване дійство: троє людей представляли три гілки влади: законодавчу, виконавчу та судову. Інші учасники акції вручали їм повітряні кульки, до яких були «прив’язані» назви проблем і нагальних потреб у сфері прав людини, а представники влади випускали кульки в небо, що означало іґнорування ними людських проблем.

Робочі моменти форуму

 

Акція на Майдані

Відео з акції

 Поділитися