MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Волині міліція незаконно доправляла людей до дільничних пунктів – прокуратура

20.07.2011    джерело: zik.ua

Органи прокуратури Волині провели перевірку додержання працівниками органів МВС вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні заходів адміністративного впливу, насамперед при адміністративних доставляннях і затриманнях.

Про це ЗІКу повідомила прес-секретар прокурора Волині Наталка Мурахевич.

За даними УМВС України в області, у 2010 році органами внутрішніх справ застосовано 4578 адміністративних затримань. Цьогоріч затримання застосовано до 1335 громадян, 581 з яких утримували в кімнаті для затриманих чергових частин міськрайорганів внутрішніх справ понад три години.

Як повідомила старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення Світлана Удалова, практично в усіх перевірених міських і районних відділах органів внутрішніх справ виявлені факти порушень конституційних прав громадян на особисту недоторканність при застосуванні заходів адміністративного примусу.

Виявлено факти доставляння працівниками міліції громадян, які не вчинили жодних протиправних дій, до дільничних пунктів без законних підстав – «для встановлення особи» чи «для проведення профілактичних бесід». Чималий відсоток цих громадян становлять неповнолітні. Перевірки засвідчили також випадки незаконного дактилоскопіювання, проведення особистого огляду та огляду речей затриманих тощо.

Багато претензій і до оформлення міліціонерами документів адміністративного провадження, значна кількість яких не відповідає вимогам, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення.

На виявлені порушення закону органами прокуратури області внесено 115 документів прокурорського реагування. Незаконні постанови службових осіб органів внутрішніх справ скасовані, поновлено права понад 100 громадян. 

 Поділитися