MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дистанційний курс «Прозорість влади: доступ до інформації та участь у прийнятті рішень»

25.08.2011    джерело: medialaw.kiev.ua
Дистанційний курс розрахований у першу чергу на громадських активістів та членів громадських організацій. Водночас, він може бути корисним для журналістів, юристів, представників органів влади та інших зацікавлених осіб. Заявки приймаються до 18 вересня 2011 року

Інститут Медіа Права запрошує усіх небайдужих до питання відкритості органів влади пройти дистанційний курс «Прозорість влади: доступ до інформації та участь у прийнятті рішень». Цей курс спрямований на вивчення практичних можливостей отримання інформації про роботу владних органів та донесення до них пропозицій із суспільно важливих питань. Законодавство України містить ряд способів ефективно співпрацювати із органами влади. Вміння застосовувати ці механізми може допомогти у багатьох життєвих ситуаціях.

Аудиторія:

Дистанційний курс розрахований у першу чергу на громадських активістів та членів громадських організацій. Водночас, він може бути корисним для журналістів, юристів, представників органів влади та інших зацікавлених осіб.

Формат навчання:

Протягом одного місяця слухачі курсу регулярно будуть отримувати завдання (тексти для читання) електронною поштою. Курс розрахований на 7 занять із наступних тем:

1. Доступ до інформації. Основні засади.
2. Активний і пасивний доступ до інформації.
3. Режими інформації: відкрита інформація й інформація з обмеженим доступом.
4. Запити на інформацію і належні розпорядники.
5. Відповідальність за ненадання інформації. Оскарження неправомірних дій.
6. Громадські експертизи.
7. Окремі форми участі у прийнятті рішень.

Слухачі також матимуть можливість ставити експертам Інституту Медіа Права додаткові питання із тих тем, які викличуть у них найбільшу зацікавленість.

Контроль знань відбуватиметься за допомогою підсумкового тесту.

Після успішного складання підсумкового тесту учасники отримають сертифікат про проходження дистанційного курсу.

Відбір учасників відбудеться на конкурсних засадах. Якщо Ви бажаєте стати слухачем дистанційного курсу, Вам потрібно заповнити анкету та надіслати її за адресою [email protected]до 18 вересня 2011 року включно.

Про результати відбору ми повідомимо Вас не пізніше 26 вересня 2011 року.

Початок дистанційного курсу – 3 жовтня 2011 року.

За додатковою інформацією з питань участі в дистанційному курсі «Прозорість влади: доступ до інформації та участь у прийнятті рішень» звертайтеся до Інституту Медіа Права, електронна адреса [email protected], телефон/факс: (044) 284-6164

 

 

Завантажити анкету

 

Дистанційний курс є складовою проекту «Відповідальність влади через поінформованість суспільства» Даний проект виконується в рамках програми «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що виконується PACT Inc в Україні завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID).

 

 

 Поділитися