MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники звинуватили владу в тотальній корупції та політичних репресіях

21.09.2011    джерело: www.unian.net
Відомі одеські правозахисники Леонід Тимчук, Ірина Голобородько, Віктор Павловський, Леопольд Мендельсон, Георгій Бесарабов та інші звинуватили владу в тотальній корупції та політичних репресіях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в їхньому Зверненні до політиків і світової громадськості, в якому міститься заклик «вимагати від представників української влади негайно припинити хвилю політичних репресій».

«Жадібні та егоїстичні представники правлячої в Україні влади здатні згубити країну, нарощуючи напруження політичних репресій, – йдеться в документі.– Ніякі реальні економічні та інші причини не пояснюють арештів Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, арештів і переслідування учасників податкового Майдану. Перед нами чистісіньке … політичне свавілля…».

Автори звернення зазначили, що є «членами правозахисних і національно-демократичних організацій, які активно відстоювали свободи і права громадян в роки існування СРСР», і «не є політичними прихильниками ні Ю. Тимошенко, ні Ю. Луценка», проте «їх арешт і судовий фарс – це ляпас громадській думці».

Правозахисники Леонід Тимчук, Ірина Голобородько, Віктор Павловський, Леопольд Мендельсон, Георгій Бесарабов та інші вимагають від влади «покласти край корупції, продажності судів, втручанню бюрократії в усі сторони нашого життя», припинити «злочинне переділення власності, який відбувається в країні, подальшу монополізацію економіки, що веде до стрімкого зростання цін».

Одеські правозахисники, багато хто з яких зазнавав репресій за комуністичного режиму, закликали лідерів країн Європи і США підтримати зусилля щодо захисту прав і свобод громадян України, а також розглянути можливість «відповідно до Конвенції ООН проти корупції, публікації зарубіжних рахунків політичної еліти України, котра будує на Заході особисте щастя для себе і своїх близьких, в порушення нею ж прийнятих законів».

 Поділитися