MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ув’язнена колишня прем’єр-міністр має бути звільнена

11.10.2011    джерело: amnesty.org.ua
11 жовтня 2011 року (Київ) – Колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, ув’язнена сьогодні за перевищення службових повноважень, повинна бути звільнена, заявила Amnesty International сьогодні. ПРЕС-РЕЛІЗ

11 жовтня 2011 року (Київ) ПРЕС-РЕЛІЗ

Колишня Прем’єр-міністр України, ув’язнена сьогодні за перевищення службових повноважень, повинна бути звільнена, заявила Amnesty International сьогодні.

«Переслідування Юлії Тимошенко політично вмотивоване. Пред’явлені їй звинувачення не визнаються злочинами у всьому світі, це спроби криміналізувати рішення, які вона приймала під час своєї роботи», – заявив Джон Далхусен, заступник директора програми по Європі та Центральній Азії Amnesty International.

«Неправильні політичні рішення такого роду – якщо це було саме так – повинні бути покарані виборцями, а не через суди. Засудження її на підставі даних звинувачень незаконно, і вона має бути негайно звільнена».

«Суд над Юлією Тимошенко висвітлює системні проблеми судової системи в Україні, і те, яким чином відбувався цей судовий процес, ставить під сумнів незалежність суду», –говорить Джон Далхусен.

Суд засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі та заборонив обіймати державні посади протягом трьох років через те, що вона підписала багатомільйонний доларовий контракт з Росією у січні 2009 року, коли вона обіймала посаду Прем’єр-міністра.

Завтра, 12 жовтня 2011 року, Amnesty International представить на прес-конференції доповідь про широко розповсюджену практику застосування тортур та інших видів жорстокого поводження, вимагання і довільного затримання міліцією в Україні.

Доповідь «За відсутності складу злочину»: ціна безкарності працівників правоохоронних органів в Україні» демонструє, як корупція, неналежне розслідування злочинів, скоєних правоохоронцями, та судова система, що не є насправді незалежною підірвали верховенство права в Україні, таким чином сприяючи безкарності міліції.

Хто: Джон Далхусен, заступник директора програм по Європі та Центральній Азії Amnesty International
Хеза МакГілл, дослідниця Amnesty International по Україні
Тетяна Мазур, директор Amnesty International в Україні

Коли: Середа, 12 жовтня 2011 р., 11:00

Де: Укрінформ
м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8 / 16

Кілька жертв, постраждалих від жорстокості міліції, та їхні родичі також будуть доступні для інтерв’ю.

Для отримання додаткової інформації або організації інтерв’ю, будь ласка, звертайтеся:

Лідія Аройо, прес-аташе, Amnesty International: +44 7771 796 350 (номер мобільного у Великобританії) або +380 67 450 27 39 (після 10 жовтня), адреса електронної пошти: [email protected]

КІНЕЦЬ

 Поділитися