MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Незалежність суддів в Україні

08.11.2011    джерело: www.civicua.org
11 листопада 2011 року в м. Києві відбудеться конференція, на якій будуть представлені результати моніторингу стану незалежності суддів в Україні з відповідними експертними висновками та обговорені найбільш проблемні питання щодо утвердження незалежності суддів в Україні. Акредитація журналістів до 12.00 год. 10 листопада 2011 року

У 2007 році вперше в Україні було проведено моніторинг, результати якого засвідчили про суттєві проблеми з дотриманням конституційного принципу незалежності суддів.

Чи змінилась ситуація з незалежністю суддів у 2011 році? Чи відбулись зміни на краще після прийняття в липні 2010 року нового Закону України “Про судоустрій та статус суддів”? Як часто судді стикаються з фактами намагання вплинути на позицію суду? Які особи намагаються впливати на позицію суду?...

Відповіді на ці та інші питання представлені у Моніторинговому звіті, який був підготовлений за результатами опитування суддів проведеного Радою суддів України спільно з Центром суддівських студій у червні-серпні 2011 року.

11 листопада 2011 року в м. Києві відбудеться конференція, на якій будуть представлені результати моніторингу стану незалежності суддів в Україні з відповідними експертними висновками та обговорені найбільш проблемні питання щодо утвердження незалежності суддів в Україні.

На конференцію запрошені члени Ради суддів України та рад суддів спеціалізованих судів, керівники Верховного Суду та вищих судів України, апеляційних судів з різних областей України, представники Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, Міністерства юстиції України, науковці, представники громадськості та міжнародних організацій.

Дослідження проводилось Радою суддів України та Центром суддівських студій в рамках проекту “Підтримка судової реформи в Україні” за сприяння Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

Місце проведення конференції:
Зал Пленумів Верховного Суду України, м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8 (Кловський палац)

Реєстрація учасників: з 9.30 до 10.00

Акредитація журналістів до 12.00 год. 10 листопада 2011 року за тел:
(044) 234-35-86, (044) 235-67-77 або [email protected]


Автор : Natali Vereshchinska

 Поділитися