MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Так, як судять Тимошенко, не судили навіть за Сталіна – правозахисник

08.12.2011    джерело: www.radiosvoboda.org
Дмитро Баркар

У камері Київського слідчого ізолятора відбувається виїзне засідання Шевченківського райсуду Києва щодо повторного арешту Юлії Тимошенко, повідомив її захисник Сергій Власенко. За його словами, захист Тимошенко просив перенести судове засідання, але суд не надав такої можливості.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков на прохання Генпрокуратури ухвалив рішення провести засідання у камері Лук'янівсього СІЗО для обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу. Процесуальні дії здійснюються у справі щодо діяльності корпорації Єдині Енергетичні Системи України. Зміст цієї справи є надуманим, його форма не відповідає жодному із законів України,   заявив Сергій Власенко

«Відбувається повний фарс: Тимошенко лежить у ліжку. Прокурор і слідчий сидять поруч у кріслах, що занесли сьогодні туди. О 7-й годині ранку поставили туди стіл, відповідно, Тимошенко розбудили о 6-й ранку. Суддя ухвалював, зокрема, рішення щодо того, щоб надати  мені можливість пронести на територію слідчого ізолятора потрібні для роботи документи. При цьому прокурор робив спробу відмовити мені у задоволенні клопотання, мотивуючи це тим, що справа слухається не території Лук’янівсього СІЗО», – сказав Власенко.

Так, як судять Тимошенко, не судили навіть за Сталіна – правозахисник

Таємних судових засідань у приміщеннях слідчого ізолятора не проводили навіть за часів сталінізму, відзначив у коментарі для Радіо Свобода правозахисних Євген Захаров.

«Я почав пригадувати, чи було колись таке, і нічого не пригадав. Уваги не звертають абсолютно ні на що – ні на закон, ні на її фізичний стан, ні на здоровий глузд. У процесуальному законодавстві немає навіть натяку на те, що судове засідання може проводитися у камері слідчого ізолятора. Це порушення. Попросту кажучи, - це варварствоі дикунство – так проводити суд». – зазначив Захаров.

Біля Лук’янівського СІЗО зібралися прихильники колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, які скандують: "Юлі – волю". Всі під’їзди до слідчого ізолятора перекриті машинами для перевезення ув’язнених.

На територію СІЗО не допустили ні народних депутатів, ні журналістів, тому вони очікують біля пропускного пункту.

Юлія Тимошенко залишається під арештом у справі, де її звинувачено у  перевищенні влади під час підписання газових угод у 2009 році. Печерський суд визнав Тимошенко винною і призначив покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Розгляд апеляції у цій справі призначений на 13 грудня.

08.12.2011

 

 Поділитися