MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Черговий приклад мови ворожнечі: «На Рівненщині циганку-шахрайку міліціонери затримали за гарячими слідами»

29.07.2011    джерело: www.ogo.ua
Подаємо матеріял, як його вміщено на джерелі («Права людини»).

Подаємо матеріял, як його вміщено на джерелі («Права людини»).

Деякі особи циганської зовнішності вдаються до шахрайських оборудок, аби прогодувати свою родину та мати більш-менш забезпечене життя. Звісно, навіщо працювати, коли можна, обманюючи людей, швиденько заробити «легкі гроші». Іноді вони вигадують нові схеми обдурювання населення. Але з міліцейського досвіду відомо, що і старі, вже добре обкатані часом, теж спрацьовують – і подекуди непогано. Днями міліціонери Рокитнівщини мали справу з такою групою циган.

Усім знайома картина, коли цигани ходять з квартири у квартиру, з двору у двір і займаються звичайною для них справою – клянчать у населення гроші, одяг, продукти харчування тощо. А іноді, навіть, підторговують усілякими дрібницями чи одягом. Найспритніші з них проникають до осель і на очах у розгублених господарів обкрадають їх.

Хоча люди і знають, що від циган добра не варто чекати, а все одно довірливо відчиняють їм двері та впускають до своїх осель. Часто циганам відчиняють не лише двері, а й душу, яку вони також примудряються обчистити, як «липку», тим самим забравши віру у людську доброту і щирість. Оговтатись після такого підступного удару буває дуже складно. Тож правоохоронці постійно застерігають громадян, що краще бути розсудливим і відмовити в гостинності ймовірним шахраям.

23 липня цьогоріч 21-річна Надія, жителька села Залав’я Рокитнівського району, повірила невідомим особам циганської зовнішності, які продавали постільну білизну, та впустила їх на своє подвір’я, де вони заволоділи певною сумою коштів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка провела ряд розшукових заходів та швидко знайшла «шахрайку». Кошти було повернуто пані Надії, а циганку покарано відповідно до закону. Це добре, що людина звернулася відразу і за гарячими слідами правоохоронці затримали правопорушницю.

– В інших випадках циганів, які вчинили злочин, дуже непросто викрити, а ще важче – розшукати шахраїв, що залишилися в пам’яті ошуканого лише як «люди циганської національності», або «які говорили, що із Закарпатської області», – розповідає виконуючий обов’язки начальника Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Олександр Таргоній.

Та чомусь не думають про це громадяни, які ведуться на талановито розіграні сцени. Вони лише на наступний день з криком «допоможіть!» біжать у міліцію, а сьогодні, не замислюючись, віддають свої кровні заощадження за одні тільки обіцянки, щоправда, виголошені досить впевнено і переконливо талановитими акторами злодійського життя.

Рокитнівський РВ УМВС України звертається із проханням до громадян: якщо хтось володіє інформацією, чи, можливо, сам став жертвою шахрайських дій циганів, повідомляйте про це міліцію. Будьте пильними і не пускайте їх до своїх осель, щоб не стати їх наступною жертвою!

Тетяна Чубик, помічник начальника Рокитнівського РВ УМВС по зв’язках з громадськістю та ЗМІ

 Поділитися