MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Фаріон продовжить свої майстер-класи з української мови у дитячих садках

08.11.2011    джерело: zik.ua
Нові соковиті висловлювання Ірини Фаріон.
Нові соковиті висловлювання Ірини Фаріон.

Депутат Львівської обласної ради, заступник голови комісії з питань освіти і науки Ірина Фаріон має намір продовжити свої майстер-класи з української мови у дитячих садках.

Про це вона заявила на прес-конференції 8 листопада.

Фаріон продемонструвала підготовані наліпки, на яких дітям пояснюють, як правильно звучать українські імена: Маша – Марічка, Пєтя – Петрик, Міша – Михайлик, Альона – Оленка, Серьожа – Сергійко. За її словами, вони напрацьовують також інші імена.

«Саме з дитячих садочків починається формування мовної особистості», – сказала Фаріон. Вона повідомила, що їхні депутати отримали набори таких наліпок і поширять їх по всіх навчальних установах.

Крім того, у «Свободі» підготували наліпки російської антиматюкової тематики – «Матюки перетворюють тебе у москаля». За словами Фаріон, їх будуть клеїти там, «де їм місце – на смітниках і під ногами» (Підкреслення «ПЛ»).

Також І. Фаріон звернулася до прокурора Львівської області Віталія Ковбасюка з вимогою вжити заходів для призупинення роздавання по школах методичних рекомендацій від нардепа Вадима Колесніченка «Правовые аспекты организации обучения на русском языке в детских садах и школах Украины».

«Це депутат, який забув свій рід і плем’я, хоч суфікс вказує, якого він походження. Очевидно, він приховує якусь свою етнічність за українським прізвищем (Підкреслення «ПЛ»). Він стимулює безбатченків вивчати мову окупанта», – заявила Фаріон.

Тому, за її словами, вона звертається до прокурора області, щоб він вжив негайних заходів прокурорського реагування для притягнення до передбаченого чинними законодавством відповідальності за вчинення порушень ст. 10 Конституції України, ст. 23 і 28 ЗУ «Про видавничу справу» суб’єктами, зазначеними у цьому депутатському зверненні.

За матеріялами zik.ua

 Поділитися