MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Перформанс біля приміщення Вищої ради юстиції. АНОНС

03.05.2012   
7 травня в понеділок біля будівлі Вищої ради юстиції (м. Київ, вул. Артема, 89) відбудеться театралізоване дійство, що продемонструє, як українські суди ухвалюють рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Переповненість українських в’язниць – це наслідок невиконання Україною пілотного рішення Європейського суду з прав людини у справі Харченко проти України, в якому Європейський суд ще 10.02.2011 року наголосив на системності порушення Україною статті 5-ї Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, а саме зловживання українськими судами своїм правом на арешт, і зобов’язав протягом півроку вжити адекватних заходів державного реагування для виправлення ситуації. Проте, українські суди нехтують рішеннями Європейського суду, що є джерелом права в національній правовій системі.

Яскравим прикладом зловживання судом своїм правом на арешт є обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підсудних у справі так званих «васильківських терористів» та інших політичних в’язнів.

Ініціативна група у вигляді театралізованого дійства продемонструє, яким чином українські суди ухвалюють рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, зловживаючи своїм правом на арешт.

Місце: Вища рада Юстиції, місто Київ, вулиця Артема, 89.

Дата: 07.05.2012 року (понеділок).

Час: 10 година 30 хвилин.

Також о 14 годині в приміщенні Києво-Святошинського районного суду міста Києва відбудеться чергове слухання у справі «васильківських терористів» під адресою: вул. Мельниченка, 1.

Контактна особа: Андрій Діденко, тел.: 093 9852574.

 Поділитися