MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Активісти партії ВО «Свобода» напали на студентів

16.02.2012    джерело: direct-action.org.ua
15 лютого активісти партії «Свобода» разом з футбольними ультрас зірвали студентське обговорення законопроекту «Про вищу освіту» в Харкові. Вони розігнали присутніх студентів, оточили ініціаторів зустрічі і погрожували їм фізичним насиллям.

15 лютого мало відбутися обговорення міністерського законопроекту «Про вищу освіту», ініційоване студентами ХНУ ім. Каразіна, ХНТУСА та активістами студентської профспілки «Пряма дія». Втім, йому перешкодили активісти ВО «Свобода» та футбольні хулігани. Вони розділилися на дві групи, одна з яких оточила ініціаторів, а інша почала розганяти студентів. Свободівці погрожували ініціаторам фізичним насиллям та цікавилися, чи мають студенти антифашистські переконання.

В результаті таких дій обговорення було зірвано. Харківські студенти мають намір подати відповідну заяву до міліції та вимагати відкриття кримінальної справи по зазначених обставинах.

Нагадаємо, що це не перша провокація ультраправих активістів проти студентського руху. У лютому 2011 року провокатори з числа київських неонацистів та активістів ВО «Свобода» спробували зірвати студентську демонстрацію проти нового закону «Про вищу освіту», а після маршу напали на активістів.

На марші проти платних послуг у 2010 році члени партії «Свобода» спробували вклиниться в колону студентів з антисемітськими плакатами.

20 лютого підконтрольна партії ВО «Свобода» молодіжна організація «Український студент» має намір провести марш протесту проти Табачника. На демонстрації збираються піднімати питання «українофобії Табачника» та інші питання етнічного та національного характеру.

Незалежна студентська профспілка «Пряма дія» розцінює постійні спроби привнести антисемітські та расистські гасла до студентського руху як провокації, які мають на меті дискредитувати його та боротьбу проти нового закону «Про вищу освіту». Постійні напади на студентських активістів ми розцінюємо, в свою чергу, як спроби залякати непідконтрольний владі та будь-яким політичним силам соціальний рух.

Незалежна студентська профспілка «Пряма дія»

 Поділитися