MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Злочини на ґрунті ненависті в Україні. 2011 – квітень 2012» (ПРЕС-АНОНС)

12.06.2012   
13 червня, в середу, о 12:30, в ІА УНІАН (м. Київ) Харківська правозахисна група проводить прес-конференцію, присвячену насильству за расовими, етнічними, релігійними, мовними, ґендерними та іншими мотивами і реакцію на такі дії суспільства і державних органів. Також, у той самий день (14:00–17:00) у Великій конференц-залі НАН України – публічна дискусія з тієї ж теми.

Інформаційне агентство «УНІАН» (вул. Хрещатик, 4), 13 червня, 12:30 м. Київ.

Харківська правозахисна група проводить прес-конференцію, присвячену насильству за расовими, етнічними, релігійними, мовними, гендерними та іншими мотивами і реакцію на такі дії суспільства і державних органів.

УЧАСНИКИ:

Максим Буткевич, «Проект без кордонів»,
Євген Захаров, Харківська правозахисна група

розкриють причини і масштаб злочинів на ґрунті ненависті, проаналізують феномени расизму, мігрантофобії, ісламофобії в Україні, причини ксенофобії, порівняють ситуацію в Україні з іншими країнами. Буде презентоване видання ХПГ «Злочини на ґрунті ненависті в Україні. Квітень 2011 – квітень 2012 року»

Також, 13 червня, у Великій конференц-залі НАН України (вул. Володимирська, 55, Біла зала, 1-й поверх) з 14:00 до 17:00 (реєстрація з 13:30) Харківська правозахисна група проведе ПУБЛІЧНУ ДИСКУСІЮ з обговоренням результатів проекту «Моніторинґ злочинів на ґрунті ненависті в Україні, захист жертв і аналіз українського законодавства і практики, що стосуються запобігання злочинам на ґрунті ненависті» за фінансування німецького фонду EFZ («Пам’ять, відповідальність і майбутнє») та рекомендацій щодо зміни ситуації на краще. Кожен учасник отримує видання ХПГ з результатами проекту – «Злочини на ґрунті ненависті в Україні. Квітень 2011 – квітень 2012».

У дискусії візьме участь Валерія Лутковська – Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

 Поділитися