MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Суд не знайшов складу правопорушення у двох затриманих на харківському мовному майдані, третього ще судять

16.07.2012    джерело: maidan.org.ua
Дмитро Пилипець
Суддя Дзержинського районного суду Руднєва О.О. закрила провадження по адміністративним справам щодо затриманих на харківському мовному майдані 3 липня Пилипець Галини та Черемського Романа в зв’язку з відсутністю в їх діях складу адміністративного правопорушення.

Суддя Дзержинського районного суду Руднєва О.О. закрила провадження по адміністративним справам щодо затриманих на харківському мовному майдані 3 липня Пилипець Галини та Черемського Романа в зв’язку з відсутністю в їх діях складу адміністративного правопорушення. Нагадаємо, 4 липня співробітники харківської міліції обвинуватили їх в адміністративному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 185-1 КУпАП - порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

16 липня 9.45 під головуванням судді Руднєвої О.О. відбулось судове засідання, на якому почався розгляд адміністративної справи по відношенню до третього затриманого – співорганізатора харківської безстрокової акції “Майдан на захист української мови” Пилипця Дмитра.

12 липня суддя Руднєва О.О. постановила об’єднати в одне провадження адміністративний матеріал № 3/2011/3142/12, №2011/11590/12 у відношенні Пилипця Д.Ю. за ч.1 ст. 185-1 КУпАП та адміністративний матеріал № 3/2011/3143/12, №2011/11591/12 у відношенні Пилипця Д.Ю. , присвоїти єдиний номер №3/2011/3142/12, №2011/11590/12. З матеріалами справи та зокрема з цією постановою надали можливість ознайомитись тільки сьогодні, хоча винесено її було 4 дні тому.

Повістка про судове засідання надійшла за 2 дні до самого засідання, хоча ст. 277-2 КУпАП передбачає: Повістка особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, вручається не пізніш як за три доби до дня розгляду справи в суді. Отже суддя штучно створила умови, в яких неможливо було ознайомитись з матеріалами справи та підготувати свої заперечення, клопотання, докази по справі, запросити свідків тощо.

Співробітники міліції, які незаконно перешкоджали громадянам проводити 3 липня на харківському Майдані Свободи мирну акцію на захист української мови, а потім фабрикували протоколи та постанови про адмінправопорушення відносно затриманих учасників акції – на судове засідання не з’явились.

Наразі за клопотанням Дмитра Пилипця в судовому засіданні оголошено перерву до 14.00. Про подальший перебіг суду повідомимо додатково.

16 липня 2012

 Поділитися