MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Бійка на Лукьянівці» – приклад фашистського терору (+фото +відео)

25.07.2012    джерело: antifa-action.org.ua
Масове побиття 22 липня в Києві показало, що боротьба з навколофутбольним нацизмом в Україні здійснюється лише коли потрібно справити враження на європейських гостей. За їх відсутності ультраправі можуть безкарно калічити людей при повному потуранні міліції. Про це заявляють представники «Антифашистського дії Україна».

Масове побиття 22 липня в Києві показало, що боротьба з навколофутбольним нацизмом в Україні здійснюється лише коли потрібно справити враження на європейських гостей. За їх відсутності ультраправі можуть безкарно калічити людей при повному потуранні міліції. Про це заявляють представники «Антифашистського дії Україна».

22 липня ц. р. близько 18:00 група уболівальників ФК «Арсенал» була жорстоко атакована неонацистами-фанами ФК «Динамо» і «Оболонь». «Арсенальці» добиралися до Стадіону ім. Лобановського, де о 19:30 мав відбутися матч з ФК «Динамо». Тролейбус № 18, на якому «арсенальці» мали намір доїхати до Майдану Незалежності, був атакований по дорозі – біля ст. м. «Лук’янівська». Спочатку близько 30 неонацистів (імовірно з числа фанатів «Оболоні») розв’язали бійку на тролейбусній зупинці, зупинивши тим самим рух транспорту. Потім з найближчого переходу з’явилися ще 70–80 ультраправих «динамівців», озброєних газовими балонами, металевими трубами і травматичними пістолетами. Нападники знерухомили тролейбус, збивши «роги» з електропроводів, в бійці використовували зброю від каменів, пляшок і урн до травматичних пістолетів. Побоїще тривало кілька хвилин буквально в центрі міста без будь-якого втручання міліції.

Внаслідок бійки десятки людей отримали гематоми, двоє людей поранені ґумовими кулями, а один хлопець потрапив в критичному стані в реанімацію – через отримані травми йому довелося видалити нирку. Зараз його стан залишається вкрай важким.

Імовірною причиною нападу став політичний мотив: фани «Динамо» і «Оболоні» є затятими неонацистами, тоді як фани «Арсеналу» – єдині, хто заявляє про неприйняття расизму на трибунах. Красномовним фактом є розгортання під час самого футбольного матчу «динамівцями» банера c написом “Death Antifa” (що в перекладі з ламаного англійського означає «Смерть антифашистам») і кельтським хрестом (символ, введений неонацистами як легальну заміну свастиці, вже заборонений в деяких країнах).

«Заперечення расизму з боку вищого керівництва країни є брехливими й покликані зменшити масштаб загрози ультраправого терору в очах людей», – підкреслюють антифашисти.

На відео можна побачити, як лежачих на землі неонацисти добивають ногами і металевими стільцями, а міліціонери за цим просто спостерігають:

В даний час АЧК Київ проводить збір коштів на лікування постраждалим від рук нацистів.

23.07.2012

 Поділитися