MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокуратура скасувала кримінальну справу проти гендиректора ТВі

28.07.2012   
Підлеглі Віктора Пшонки дійшли висновку, що податківці порушили справу стосовно Миколи Княжицького без достатніх на те підстав.

Прокуратура Києва скасувала постанову Державної податкової служби про порушення кримінальної справи проти генерального директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у п’ятницю за вказівкою генпрокурора Віктора Пшонки і президента Віктора Януковича прокурори почали перевірку законності порушення справи проти керівництва опозиційного телеканалу ТВі. Проведення перевірки доручено заступникам генерального прокурора – Євгену Блажівському та Віктору Войцишену.

«3 липня податкова міліція порушила кримінальну справу відносно Миколи Княжицького. В рамках перевірки Генеральна прокуратура встановила, що вказана кримінальна справа … податківцями була порушена без належної перевірки і без достатніх на те підстав», – повідомила керівник прес-служби Генеральної прокуратури Маргарита Велькова.

Нагадаємо, в офіс ТВі 12 липня прийшли офіцери податкової міліції з рішенням суду про виїмку документів. «Проти посадових осіб каналу, в даному випадку – проти мене, порушено справу за ухилення від сплати податків від діяльності компанії. Справа абсурдна, ми вже навіть виграли суд, але після суду вони порушили кримінальну справу», – розповів ЛІГАБізнесІнформ гендиректор Микола Княжицький. Йдеться про суму в 3 млн. 25 тис. гривень.

Президент Віктор Янукович доручив Генпрокуратурі перевірити законність кримінальних справ проти ТВі та Лівого берега.

У прес-службі ДПС запевнили, що ніякої політики в кримінальній справі проти Княжицького нема – всі дії правоохоронних органів відповідають вимогам Кримінально-процесуального кодексу України і спрямовані на всебічне, об’єктивне і повне розслідування і встановлення всіх обставин справи».

У свою чергу, гендиректор ТВі Микола Княжицький в листі до президента Віктора Януковича та голови Державної податкової служби Олександра Клименка, опублікованому в його блозі на «Українській правді» зажадав негайно закрити кримінальну справу і припинити тиск на незалежний канал. Дії підлеглих Клименка він назвав протизаконними і злочинними. «Напередодні виборів роботу нашого каналу українська влада хоче заблокувати. Ми проінформуємо про це всі міжнародні організації, що займаються питаннями демократії і свободи слова, і іноземні уряди», – зазначив він. Княжицький зажадав від влади надалі припинити тиск на незалежні ЗМІ і дотримуватися законодавства і принципів демократії.

Скандал навколо каналу докотився до Європи: Європейська комісія, не коментуючи сам хід розслідування по ТВі, нагадала владі про прийняте ними рішення не проводити перевірки ЗМІ у передвиборний період.

ІА ЛIГАБiзнесIнформ
27.07.2012 16:19

 Поділитися