MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Моніторинговий візит до Дніпропетровського дитячого будинку-інтернату

31.07.2012    джерело: www.khisr.kharkov.ua
Відвіданий дитячий будинок-інтернат має стати прикладом для інших подібних закладів, і справа не тільки в матеріальних ресурсах, а перш за все в людських і в бажанні допомагати дітям, даруючи свою увагу та любов.

27 липня представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Юрій Бєлоусов разом з експертами Харківського інституту соціальних досліджень відвідали дитячий будинок-інтернат із реабілітаційним відділенням при Міністерстві соціальної політики.

У відвіданому дитячому будинку-інтернаті утримуються діти І та IV профілів віком від 3 до 18 років. У будинку перебуває 90 дітей (60 – I профілю і 30 – IV профілю; з них 50 візочників). Заклад справляє дуже позитивне враження, перш за все, ставленням персоналу до підопічних, наявністю реабілітаційних програм і таких важливих спеціалістів, як вчитель-дефектолог, логопед, масажист, невролог, лікар ЛФК, реабілітолог тощо. Будинок-інтернат повністю пристосований для утримання дітей-інвалідів, усюди, де це необхідно, є пандуси, поручні у коридорах, спеціальні кріплення в туалетних кімнатах. За спонсорські кошти було навіть придбано дитячий гральний майданчик, повністю обладнаний пандусами, щоб на нього могли заїжджати інваліди-візочники. Для реабілітації дітей, які майже не ходять самостійно, вздовж стіни в коридорі закладу встановлено металеві поручні, за які діти можуть триматися та вчитися ходити. Дітей для оздоровлення щороку вивозять на море, до грязелікувального санаторію в області, до дельфінарію на дельфінотерапію тощо. Як зазначила вчитель-дефектолог, усі реабілітаційні заходи навіть із важкохворими дітьми дають свої позитивні результати. Так, декілька дітей стали самостійно ходити, одна дівчинка почала розмовляти, в дітей поступово розвивається моторика. За її словами, зовсім не обов’язково мати дороге обладнання та спеціальні засоби для реабілітації дітей. Коли спеціального обладнання в закладі не було, діти розвивали малу моторику, перебираючи квасолю, каштани, горіхи тощо.

За словами директора закладу, декілька підопічних готуються стати спортсменами параолімпійської збірної України, зокрема з таких видів спорту, як біатлон та регбі. Відвіданий дитячий будинок-інтернат має стати прикладом для інших подібних закладів, і справа не тільки в матеріальних ресурсах, а перш за все в людських і в бажанні допомагати дітям, даруючи свою увагу та любов.

30.07.12

 Поділитися