MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Акція на захист ув’язнених Pussy Riot

14.08.2012   
17 серпня 2012 р. пройде всесвітня акція на підтримку ув’язнених учасниць скандально відомої дівочої панк-групи Pussy Riot.

17 серпня 2012 р. пройде всесвітня акція на підтримку учасниць скандально відомої дівочої панк-групи Pussy Riot.

Як повідомляється на сайті http://freepussyriot.org/, на підтримку ув’язнених пройдуть демонстрації в Києві, Одесі, Барселоні, Лондоні, Мельбурні, Парижі, Вільнюсі та інших містах.

День акції обрано не випадково – саме 17 серпня російський «найсправедливіший суд у світі» повинен винести вирок Надії Толоконниковій, Марії Альохіній та Катерині Самуцевич, які з лютого перебувають у СІЗО.

Захист обвинувачених у справі Pussy Riot закликає прихильників в усіх країнах продемонструвати солідарність з дівчатами у дні, що залишилися до оголошення вироку.

У ці дні в різних містах світу перед російськими дипломатичними представництвами пройдуть концерти, мітинги і пікети.

Як пишуть організатори, «запрошуються всі!»

Kiev: http://facebook.com/events/227350677388464/

«Якщо Ви хочете організувати або взяти участь в протесті в своєму місті, і його немає в цьому списку, радимо зв’язатися з місцевим відділенням Amnesty International, і запропонувати їм свою участь», – повідомляють захисники панк-групи.

Нагадаємо, що учасниць групи Pussy Riot судять за те, що вони 21 лютого заспівали у московському храмі Христа Спасителя «панк-молебню» «Богородиця, Путіна прожени!»

Відтепер їх звинувачують у кримінальному злодіянні – «хуліганстві» (стаття 213 Кримінального кодексу РФ).

 Поділитися