MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Шляхи оптимізації надання кардіологічної допомоги засудженим та ув’язненим у пенітенціарних установах Харківщини

22.08.2012   
21 серпня в управлінні ДПтСУ в Харківській області відбулась нарада керівництва установ та медичних підрозділів. Під час наради обговорювались стан захворюваності на серцево-судинну патологію, а також питання своєчасного надання кардіологічної допомоги засудженим та ув’язненим.

21 серпня в управлінні ДПтСУ в Харківській області відбулась нарада керівництва установ та медичних підрозділів. Під час наради обговорювались стан захворюваності на серцево-судинну патологію, рівень диспансерного спостереження та профілактики ускладнень серцево-судинних захворювань, а також можливості об’єднання  медичних частин пенітенціарних установ та лікарень зі спеціалізованим кардіологічним центром ЦКЛ «Укрзалізниці» для своєчасного надання кардіологічної допомоги засудженим та ув’язненим.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та Міністерства охорони здоров’я України, сьогодні хвороби системи кровообігу посідають за поширеністю перше місце у світі та зумовлюють понад половину смертельних випадків. Захворюваність на серцево-судинну патологію серед засуджених та ув’язнених в установах Харківської області є також актуальною.

В гострих випадках це питання, в пенітенціарних установах Харківщини, вирішується за рахунок викликів бригад швидкої допомоги та вивезень засуджених й ув’язнених на консультування до територіальних лікарень. Такі заходи вимагають застосування значних людських та матеріальних ресурсів.

З метою покращення якості надання медичної допомоги засудженим, оптимізації часу її надання, зниження рівня смертності від серцево-судинних хвороб управління прийняло рішення підвищити рівень діагностики та забезпечити можливість своєчасного цілодобового консультування з лікарями-кардіологами.

Для цього планується створити мережу транс телефонної електрокардіографії, яка об’єднає  медичні частини установ та лікарень зі спеціалізованим кардіологічним центром ЦКЛ «Укрзалізниці».

Об’єднуючою ланкою цієї мережі має стати оснащення медичних частин пенітенціарних установ та лікарень електрокардіографами «ТЕЛЕКАРД», які здатні забезпечити по наявним телекомунікаційним каналам (провідні телефонні мережі, мобільний зв’язок, радіозв’язок тощо) дистанційну передачу електрокардіограм цілодобово на будь-яку відстань.

Це дозволить вести кваліфіковану діагностику будь-яких кардіологічних захворювань та отримувати консультації лікарів-кардіологів щодо тактики і обсягів в наданні медичної допомоги в он-лайн режимі.

Прес-служба управління ДПтСУ в Харківській області

 

 

 Поділитися