MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Найбільше соціальних пільг в Україні отримують… багаті

24.08.2012   
Більше половини населення України є учасниками державних соціальних програм. Але перерозподіл коштів платників податків відбувається в бік не бідних, а багатих.

Про це заявила завідуюча відділу дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Людмила Черенько.

За повідомленням «УНІАН», на прес-конференції в Києві Л. Черенько підкреслила: «10% найбідніших від системи пільг мають 2%, а 10% найбагатших – 22%. На десять груп розбито все населення: від найбіднішого до найбагатшого. Якщо взяти цю криву, то вона від кожної наступної групи зростає, тобто чим багатша людина, тим більше вона має від системи соціальних пільг».

Експерт констатувала, що перерозподіл коштів платників податків відбувається не «в бік бідних, а в бік багатих». При цьому Л. Черенько звернула увагу на низьку адресність цієї підтримки.

Вона підкреслила, що практично у кожному другому українському домогосподарстві сьогодні проживає хоча б один пільговик, який користується принаймні однією пільгою. «А якщо додати всі програми державної соціальної допомоги на дітей, житлові субсидії і так далі, то більше половини населення України є учасниками державних соціальних програм. Я навіть не рахую сюди пенсії. Це лише пільги, допомоги, субсидії», – зазначила Л.Черенько.

 Поділитися