MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

НСЖУ закликає вийти на акцію солідарності з колегами з ТВі

08.09.2012   
Георгій Кобзар
НСЖУ закликає вийти на акцію солідарності з колегами з ТВі

Національна спілка журналістів України звертається до своїх членів у Києві та регіонах – взяти участь у мирних громадянських акціях на підтримку телеканалу ТВі.

Як повідомляє прес-служба НСЖУ, місцем проведення заходів журналістської солідарності стануть Михайлівська площа у Києві, а також «центральні майдани великих міст». Час: 12.00 у суботу, 8 вересня 2012 р.

НСЖУ вважає масові відключення телеканалу ТВі з кабельних мереж міст України свідченням неправового переслідування телеканалу, новини якого незалежні експерти (зокрема – «Академія української преси») називають найбільш збалансованими.

- Ми, журналісти, не є політиками, – наголошує перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. – Але свідоме ігнорування владою критичної ситуації зі свободою слова штовхає журналістів виходити на площі, на мітинги.

НСЖУ звертається до журналістів України із закликом проявити солідарність з колегами ТВі та взяти участь у громадянських – неполітичних (без жодних політичних прапорів) – акціях.

Адже солідарність журналістів – це єдиний інструмент захисту права на свободу слова.

 Поділитися