MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Незважаючи на заборону, у Харкові відбувся мітинг на підтримку ТВі

08.09.2012   
Харківський окружний адміністративний суд заборонив проведення акції на підтримку ТВі на площі Свободи в Харкові. Але мітинг відбувся в саду Шевченка біля пам’ятника Кобзареві.
Мітинг на підтримку каналу ТВі відбувся в саду Шевченка біля пам’ятника Кобзареві в Харкові. Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», в мітингу взяли участь до ста осіб. Люди прийшли з державними прапорами та плакатами «Хочу ТВі, А/ТВК» (А/ТВК – незалежний від влади харківський канал, зниклий з ефіру у вересні минулого року), «ТВiй Харків», «Харків, вставай на захист ТВі!». Деякі плакати обігравали популярні в Інтернеті сюжети з бабусею і котом («Дізналася, що відключили ТВі – взяла кота, прийшла на площу») і мовою (на плакаті «Не можна просто так узяти й закрити канал чесних новин ТВі» поруч із портретом прем’єр-міністра написано «міжна»). «Це не політичний мітинг, жодна політична сила його не організовувала – вийшли люди небайдужі, які хочуть зберегти свою свободу й жити вільно у своїй країні, а не так, як нав’язує наша влада», – наголосив учасник акції, співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров. «Для нас дуже важливо, щоб не тільки харків’яни та жителі України, а й влада побачили, що просто так їм з рук не зійде чергове обмеження свободи слова... Ми продемонстрували, що Харків теж хоче бачити. Надалі ми, можливо, почнемо планувати активніші дії, щоб не сталося з ТВі те, що сталося з нашими опозиційними каналами», –зазначила організатор акції Вікторія Черевко. Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій вимагають, зокрема, припинити переслідування незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення ТВi в повному обсязі, припинити цензуру в ЗМІ й відправити у відставку членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Як повідомлялося, Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов міськради й заборонив проведення акції на підтримку ТВі у суботу на площі Свободи в Харкові. Як повідомлялося, телеканал ТВі 20 липня заявив про відключення з кабельних мереж торговельної марки «Тріолан», унаслідок чого жителі 11 міст України втратили можливість дивитися його передачі. У ТВі пов’язали це з «тиском, який чинять на телеканал». Нацрада з телерадіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВі та «Тріоланом» лежить у суто господарській площині. Згодом журналісти телеканалу ТВі заявили, що кабельний оператор «Воля» без попередження вирішив з початку осені перевести канал із популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний лише третині користувачів цього оператора. Журналісти каналу впевнені, що тиск на ТВі, який розпочався зі старту виборчої компанії в країні, спрямований на «знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу». 4 вересня голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу після засідання Нацради у Києві повідомив, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення здійснить моніторинг усіх провайдерів програмних послуг у зв’язку з відключенням каналу ТВі.
 Поділитися