MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Невідомі напали на журналіста програми Гроші: Полізеш у тему – відірвемо голову

27.09.2012    джерело: www.pravda.com.ua
На журналіста програми «Гроші» на 1+1 Дмитра Волкова, ввечері в середу було скоєно напад.

На журналіста програми «Гроші» на 1+1 Дмитра Волкова, ввечері в середу було скоєно напад.

Як розповів «Українській правді» шеф-редактор програми «Гроші» Максим Сухенко, це сталося, коли Волков повертався з роботи додому.

«Він повертався з роботи до дому. У нього склалося враження, що його «вели», – сказав Сухенко.

За його словами, біля під'їзду, до Волкова підійшли двоє невідомих чоловіків. Однин з них зі словами «полізеш у цю тему – відірвемо голову» вдарив його в обличчя.

«Його сильно побили», – додав Сухенко. За його словами , наразі Волков знаходиться у лікарні.

Пізніше про ситуацію розповів і сам потерпілий:

«Коли я вийшов з офісу, мені здалося, що за мною стежать. Я вирішив змінити звичний маршрут. Але, підійшовши до свого двору, побачив невідомого мені чоловіка, вирішив не ризикувати і вийти з двору на вулицю», – розповів  Волков, слова якого прес-служба «1+1».

«Тоді мені дорогу перегородив другий чоловік і зі словами: «У Вишгород ти більше не поїдеш» завдав мені сильного удару по голові. Після цього я втратив свідомість» – додав він.

Журналіст останнім часом проводив розслідування з земельних питань у Києві. Уточнювати, про що саме він робив розслідування Сухенко не став, «поки не буде вирішено питання про безпеку родини журналіста».

Журналісту  нанесли важкі травми: струс мозку, перелом щелепи, множинні забиття. Перехожі викликали швидку, котра надала Дмитру першу допомогу.

Коли потерпілий отямився й подзвонив колегам, вони викликали міліцію й було складено відповідну заяву.

«Ми вважаємо, це показова історія, і нас намагаються залякати. Дмитро дійсно розробляє тему про незаконний розподіл землі під Вишгородом», – сказав  керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу 1+1 Максим Шиленко

«І в нас уже є  документи, які створять проблеми для багатьох причетних до цього процесу. Це коло настільки широке, що зараз складно назвати підозрюваних», – сказав він.

«Ми звертаємося до правоохоронних органів і просимо їх з усією серйозністю поставитися до даного випадку. Ми сподіваємося, що злочинці будуть покарані, хто б не був замовником нападу» – додав Шиленко.

За словами прес-офіцера Святошинського районного управління МВС у Києві Тетяни Малишевої, у побитого нічого украдено не було і йому надано направлення на судово-медичну експертизу для встановлення ступеня важкості тілесних ушкоджень.

Між тим міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко  заявив, що міліція має намір перевірити обставини побиття журналіста передачі «Гроші».

Про це він сказав на відкритті міжнародної виставки «Зброя і безпека-2012», передають Українські новини.

«Ви знаєте мою позицію: надавати будь-яку допомогу журналістам. Ви знаєте, що є відповідний мій наказ надавати допомогу всіляку журналістам, тому ця заява буде взята на мій особистий контроль, і ми проведемо повне і всебічне розслідування цієї справи і дамо вам інформацію», – повідомив він.

На сьогодні проводиться перевірка, встановлюються обставини інциденту.

Як відомо, нещодавно журналістці телеканалу СТБ Ірині Федорів погрожували невідомі, вимагаючи припинити займатися професійною діяльністю.

За словами журналіста, після аналізу ситуації з редакцією дійшли висновку, що погрози можуть стосуватись теми незаконної роздачі Біличанського лісу в приватну власність.

Українська правда

27 вересня 2012

 Поділитися