MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкрите звернення Коаліції з протидії дискримінації в Україні

08.10.2012   
Щодо неприйнятності проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)»

Голові Верховної Ради України

Литвину В.М.

 

Голові Комітету Верховної Ради України

з питань свободи слова та інформації

Стець Ю.Я.

 

Голові депутатської фракції

Партії регіонів у Верховній Раді України

Єфремову О.С.

 

Голові депутатської фракції

"Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина"

Кожем'якіну А.А.

 

Голові депутатської фракції

Блоку "НАША УКРАЇНА – НАРОДНА САМООБОРОНА"

Мартиненку М.В.

 

Голові депутатської фракції

Комуністичної партії України

Симоненку П.М.

 

Голові депутатської фракції

Народної Партії у Верховній Раді України

Шарову І.Ф.

 

Голові депутатської групи

«Реформи заради майбутнього» у Верховній Раді України

Рибакову І.О.

 

Народним депутатам, що не входять

до складу жодної фракції чи групи

 

Щодо неприйнятності законопроекту р. н. 8711

 

Шановні члени українського парламенту!

 

Ми, Коаліція з протидії дискримінації в Україні, об'єднання організацій громадянського суспільства та незалежних експертів, які солідарно працюють в інтересах дискримінованих груп в Україні для досягнення дійсної рівності, звертаємося до Вас у зв’язку  із прийняттям 2 жовтня 2012 року у першому читанні проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір)», р. н. 8711(надалі – «законопроект №8711»). Ми висловлюємо свою глибоку занепокоєність цією ініціативою. На нашу думку, цей законопроект має бути відхилений в другому читанні у зв’язку з такими причинами:

 

  1. законопроект №8711 нечіткий. Так, законопроект не містить навіть визначення поняття «пропаганда гомосексуалізму», на заборону якої спрямований законопроект. У разі прийняття законопроекту громадяни не знатимуть, як діяти так, щоб не порушувати норм цього закону. Це, в свою чергу, також може призвести до зловживань та надмірного обмеження прав громадян з боку службових та посадових осіб. Таким чином порушується важливий принцип права – правова визначеність норми закону. На важливості цього принципу неодноразово наголошував Конституційний Суд України, наприклад в мотивувальній частині рішень у справах №v005p710-05 від 22.09.2005 та №v017p710-10 від 29.06.2010.
  2. законопроект №8711 нелогічний. Автори законопроекту зазначають, що діють в інтересах дітей. Проте, на практиці цей законопроект призведе якраз до порушення прав дітей та зашкодить їх інтересам. Як свідчить офіційний журнал Американської академії педіатрії «Pediatrics», щонайменше 47% гомосексуальних підлітків усерйоз замислювалися про суїцид, 36% вже робили спроби самогубства. Це відбувається через ізоляцію, яку вони переживають, часте неприйняття з боку однолітків, глузування, образи, депресивний стан. Заборона на публічне обговорення теми гомосексуальності негативним чином позначиться на таких неповнолітніх особах. Ефективно протистояти гомофобному цькуванню підлітків, яке часто призводить до самогубства, можливо тільки шляхом включення відповідної інформації до виховних програм із толерантності.
  3. законопроект №8711 критикований. Він вже отримав негативну оцінку Головного науково-експертного управління Верховної Ради України та викликав різку критику багатьох українських та закордонних експертів в сфері права. Свій протест проти його прийняття висловили міжнародні, міжурядові та неурядові організації: Представництво ООН в Україні, група депутатів Європарламенту, Генеральний Секретар Ради Європи, Human Rights First, Human Rights Watch, Amnesty International, Українська Гельсінська спілка з прав людини, МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні».
  4. законопроект №8711 диверсійний. У час складного зовнішньополітичного становища України та в переддень головування нашої держави в ОБСЄ цей законопроект підважує авторитет України в очах міжнародного співтовариства. Так, прийняття схожих законів в Російській Федерації вже викликало ряд різких заяв з боку урядів демократичних держав, міжнародних структур, громадського середовища.
  5. законопроект №8711 несправедливий. Він покликаний «викреслити» цілу соціальну групу з інформаційного простору, а, отже, з суспільного життя.  Цей законопроект є неприйнятним у демократичному суспільстві, оскільки закріплює обмеження прав людини за ознакою сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності.
  6. законопроект №8711 дискримінаційний. Однією із жорстких вимог з боку Європейського Союзу відповідно до Плану дій з лібералізації візового режиму є прийняття антидискримінаційного законодавства в Україні. Тому, нещодавно Президентом України було підписано ЗУ «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні». Цей закон забороняє дискримінацію за будь-якими ознаками, а, отже, і ознакою сексуальної орієнтації. Законопроект №8711, в свою чергу, суперечить цьому закону (і міжнародним зобов’язанням України), оскільки законодавчо закріплює дискримінацію за однією з ознак. Він також порушує права, гарантовані ст. ст. 21, 22, 24 Конституції України та ст. 14 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і Протоколом № 12 до неї, яких Україна зобов’язалась дотримуватись.

 

У зв’язку із вищевикладеним, закликаємо Вас поставити на порядок денний Верховної Ради України питання про відкликання законопроекту №8711, як такого, що порушує права людини та не допустити його прийняття у другому читанні.

 

 

 

З повагою,

Коаліція з протидії дискримінації в Україні

 Поділитися