MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українку в Україні побили за те, що вона… говорила українською

08.10.2012   
Георгій Кобзар
Побив її не який-небудь заїжджий шовініст, а місцевий житель. Вдарив за те, що вона, мовляв, «бандерівка», адже приїхала із Західної України, та розлютила його своєю «бандерівською» мовою.
Ця історія відбулася на Слобожанщині – у Харківській області, що славиться своїм багатонаціональним складом та толерантним відношенням до представників усіх рас, націй та національностей. І побив нашу співгромадянку не який-небудь заїжджий шовініст або гопник, а місцевий житель. Вдарив за те, що вона, мовляв, «бандерівка», адже приїхала із Західної України, та розлютила його своєю «бандерівською» мовою. Того суботнього літнього дня Ю. пиячив із товаришами горілочку у місцевому парку села Юрченково Чугуївського району. Та побачив неповнолітню Віру, до якої швидко запалився бажанням і запропонував їй вступити з ним у статевий зв’язок. Утім, на зазіхання молодика дівчина відповіла відмовою, за що й отримала міцного ляпасу по лицю. Дівчина вбігла, що називається, від гріха подалі. Зупинившись на вулиці, голосно розплакалась. Її ридання почула знайома жіночка Марія Пантелеймонівна та, дізнавшись від Віри про її халепу, дуже обурилась і попрямувала з нею до Віриних батьків. Довідавшись про скандал, батько Віри кинувся шукати доньчиного кривдника. А Віра зі своєю берегинею вийшли на вулицю – в очікуванні вибачень від Ю. Проте, коли він з’явився у супроводі Віриного батька, справа до пробачень так і не дійшла. Почувши, як Марія Пантелеймонівна заявила «як можна бити дитину?», Ю. обізвав її «бандерівкою», яка «базікає тут своєю бандерівською мовою» і «понаїхала та лізе не у свої справи». І почав, говорячи казенною міліцейською мовою, «висловлюватися на адресу Марії Пантелеймонові нецензурною лайкою», простіше кажучи – обкладати її матюками. Вирішивши, що цього недостатньо, аби провчити «бандерівку», молодик взявся замахуватися на неї, а потім наніс підступний удар з-за плеча Віриного батька – кулаком в обличчя. Жіночка, відчувши різкий біль, впала від удару. В результаті вона отримала тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які призвели до тривалого (понад 21 день) розладу здоров’я. Згідно висновку судово-медичної експертизи № 409-Ч/12 від 14.08.2012 року, у Марії Пантелеймонівни після «спілкування» з дебоширом виявили синець навколо лівого ока й осколковий перелом лівої виличної кістки (нижньої стінки лівої орбіти) з посттравматичним гайморитом. Слідчим відділом Чугуївського РВ ГУМВС України в Харківській області, за фактом заподіяння Марії Пантелеймонівні тілесного ушкодження середнього ступеня тяжкості, порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України. Звісно, побоїв і мордування, вчинених з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, що є кваліфікацією злодіяння за ч. 2 ст. 126 КК України, у діях молодого негідника міліціонери не побачили. Інтереси Марії Пантелеймонівни представляє Чугуївська правозахисна група, яка прагне добитися справедливого покарання для дебошира – українофоба.
 Поділитися