MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Політики мають вирішити проблему міліцейського свавілля

18.10.2012    джерело: ua.korrespondent.net
Перед виборами до Верховної Ради українські політики мають публічно взяти на себе зобов’язання створити незалежний орган для розслідування скарг на дії міліції, – сказано в звіті Amnesty International.

Перед виборами до Верховної Ради українські політики мають публічно взяти на себе зобов’язання створити незалежний орган для розслідування скарг на дії міліції, – сказано в звіті Amnesty International.

«Низка останніх досліджень показує, що від 63,9% до 84% українців заявили про свою недовіру до міліції у країні. Якщо наші політичні діячі серйозно налаштовані на рішуче припинення жахливих випадків тортур українських громадян і незаконного поводження міліції, їм необхідно виступити за створення незалежного органу, який би належним чином розслідував злочини міліції», – заявила виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

За її словами, в організацію постійно приходять повідомлення про тортури та інші види жорстокого поводження від тих, хто страждає від рук міліції. Крім того, постраждалий від зґвалтування міліцейським кийком Михайло Бєліков вже переніс другу операцію на кишечнику для відновлення товстої кишки.

«Покарання співробітників міліції, які скоюють кримінальні злочини, має стати чітким сигналом, що така поведінка неприпустима і жорстко присікатиметься і надалі. Вони повинні розуміти, що кожна заява про зловживання міліції буде суворо, неупереджено і ефективно розслідувана», – підкреслила Мазур.

У п’ятницю, 19 жовтня, Amnesty International має намір передати до Адміністрації Президента 25 тисяч підписів за створення незалежного механізму для розслідування зловживань міліції.

 Поділитися