MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Придумана схема як невимушено саджати голів громадських організацій

01.12.2012    джерело: blogs.pravda.com.ua
Єгор Соболєв, журналіст "Свідомо", активіст САМ

Андрій Семидідько очолює "Антирейдерський союз підриємців України". В понеділок його будуть судити за те, що 5 років тому він назвав Андрія Портнова одним з ключових рейдерів в Україні.

Схема проста і тому загрожує будь-якому громадському активісту. Ту думку про Портнова Андрій висловив в коментарі 5 каналу у квітні 2008 року. Портнов (тоді головний спеціаліст по суддям у БЮТ) звернувся до суду. І у червні 2008 року зобов'язав Семидідька спростувати його слова. І не просто спростувати, а зробити в ефірі 5 каналу.

Канал відмовляється. Проходить 5 років. Портнов тепер головний спеціаліст по суддям у Януковича. Два тижні тому слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури Києва Приходько пред'являє Семидідьку звинувачення у невиконанні рішення суду. Причому кваліфікує його як посадову особу – тому що Андрій очолює ГО.

До честі 5 каналу, ефір для спростування був негайно наданий Андрію.

Але чи змінить це рішення суду? За новим КК Семидідьку загрожує до 5 років в'язниці.

Слухання справи має початися вже в понеділок, 3 грудня.

11:00, Шевченківський суд, суддя Ястребов.

30 листопада 2012

 Поділитися