MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Конкурс проектів в рамках Європейського інструменту з питань демократії та прав людини для України

29.03.2013    джерело: www.civicua.org

28 березня 2013 року Європейська Комісія опублікувала конкурс проектів за програмою "Європейський інструмент з питань демократії та прав людини: Схема підтримки місцевих ініціатив в Україні в рамках Річних програм дій на 2012-2013 роки", номер конкурсу: EuropeAid/132823/L/ACT/UA.

Загальна мета конкурсу полягає в посиленні ролі українського громадянського суспільства в дотриманні прав людини, ґендерної рівності та здійсненні демократичних реформ, сприянні мирному узгодженню інтересів різних груп, а також забезпеченні участі та представництва в політичних процесах. Більш конкретно, конкурс проектів спрямований на забезпечення захисту прав та основних свобод людини в Україні та підтримку виконання Порядку денного асоціації Україна-ЄС. 

Конкурс проектів містить два компоненти з такими конкретними цілями: 

Компонент 1 "Повага до прав та основних свобод людини" 

1. Реалізація загальноприйнятих програм у сфері прав людини та демократичних реформ шляхом надання підтримки громадянському суспільству за такими напрямками як (i) боротьба з тортурами та іншими формами жорстокого поводження; дотримання (ii) свободи вираження поглядів, свободи засобів масової інформації та забезпечення плюралізму медіа; (iii) свободи мирних зібрань; (iv) свободи об’єднань; (v) свободи думки, совісті та релігії або віросповідання; та (vi) права рівності перед законом та доступу до правосуддя, включаючи право на справедливий судовий розгляд та належну правову процедуру. 

2. захист та посилення ролі правозахисників шляхом розширення їхніх можливостей і потенціалу для ведення правозахисної роботи та сприяння сталості їхньої подальшої діяльності. 

3. впроваження практики боротьби з дискримінацією та досягнення рівності, в тому числі ґендерної рівності та рівності осіб, які належать до меншин та вразливих груп. 

Компонент 2 "Виборчі процеси та моніторинг Порядку денного асоціації Україна-ЄС" 

1. моніторинг та належний супровід здійснення виборчих процесів, включаючи створення відповідної законодавчої база та виконання рекомендацій ОБСЄ/БДІПЛ щодо парламентських виборів 2012 року. 

2. сприяння виконанню Порядку денного асоціації Україна-ЄС, а також здійснення моніторингу та оприлюднення його результатів щодо ходу виконня Порядку денного асоціації, з особливим акцентом на (i) процес конституційної реформи; та (ii) судову реформу та забезпечення незалежності судової системи в Україні. 

Загальний бюджет конкурсу для обох компонентів складає 2 344 000 євро. Розмір індивідуальних грантів має складати від 50 000 євро до 300 000 євро, а тривалість проектів – від 12 до 36 місяців. 

Кінцевий термін для подання концепцій проектних пропозицій англійською мовою – 13 травня 2013 року. 

Вся детальна інформація та правила подання проектних пропозицій вказані в Інструкціях для заявників, які разом з іншими необхідними документами, можна отримати тут.

Джерело : Представництво Європейського Союзу в Україні

 Поділитися