MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Джаз проти ксенофобії

Міжнаціональна толерантність у Харкові

07.04.2013   
У Харкові в рамках Тижня боротьби проти расової дискримінації було проведено захід, присвячений тематиці толерантності.

22 березня 2013 в Харкові в рамках Тижня боротьби проти расової дискримінації жіноча громадська організація «Проект Кешер» в партнерстві з Харківським обласним благодійним фондом «Єврейський культурний центр Бейт Росс» та обласною громадською організацією «MultiKultiUA» провели захід, присвячений тематиці толерантності.

На зустрічі були присутні більше 50 волонтерів-активісток «Проекту Кешер» з України, Росії, Білорусі та Грузії, представники понад 20 національних громад та громадських організацій Харкова. Значущою стала участь речників посольства держави Ізраїль в Україні, консульств Польщі, Вірменії та Росії.

Захід проходив під девізом: «Світ неможливий без толерантності, а розвиток толерантності і демократії неможливий без миру». Саме так написано в Декларації принципів толерантності ЮНЕСКО (1995).

Учасники змогли побачити унікальний 70 метровий Сувій Толерантності, створений руками активістів «Проекту Кешер» з різних міст і країн. Поруч працювала Арт-студія, де кожен зміг висловити своє ставлення до толерантності через малюнок. Всі нові роботи були додані до загального полотну толерантності.

Незвичайний формат придбала і зустріч в конференц-залі – відбувся справжній відкритий діалог «Міжнаціональна толерантність – основа стабільності сучасного суспільства». Кожна національна громада могла поділитися своїм досвідом та напрацюваннями в питаннях побудови толерантного суспільства, а активісти «Проекту Кешер» представили свої досягнення і практики проведення багаторічної роботи в мультикультурних спільнотах своїх регіонів.

Особливо приємним подарунком гостям заходу став концерт, створений силами національних громад Харкова: «Музика, як мова міжнаціонального діалогу», який вкотре довів, що танець, пісня, вірші здатні достукатися до кожного серця.

Яскравою і незабутньою була акція «Молитва про мир»: усі учасники приєднали до повітряних різнобарвних куль білосніжних паперових голубів з написаними на них особистими молитвами на різних мовах. Вийшовши на вулицю, кулі запустили в небо, звернувши свої молитви про мир та злагоду в усьому світові.

 Поділитися