MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Смерть під час чиновницької перевірки

31.05.2013   
Георгій Кобзар

Надзвичайна подія трапилася в Харківському професійному ліцеї будівництва. Напередодні, буквально на робочому місці, помер директор установи Йосип Іванків.

57-річний Йосип Володимирович багато років викладав у навчальному закладі, а керував ним останні 2 роки. Чоловік впав посеред коридору під час проведення чиновниками від освіти позапланової перевірки.

Як розповідають співробітники ліцею, 29 травня 2013 р. у закладі працювала одноденна перевірка з Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. Йосип Іванків помер, коли йшов коридором – за попередньою інформацією, від серцевого нападу.

За однією з версій, яку оприлюднили харківські ЗМІ, конфлікт виник через бажання влади зробити гуртожиток ліцею комунальним (з можливістю у подальшому розпоряджатися ним на власний розсуд), а колектив всіляко опирався. Нібито чиновникам це набридло, і для «приборкання» неслухняного директора відправили позапланових «ревізорів».

На Інтернет-форумах Харкова вже встигли звинуватити у трагедії директора обласного Департаменту науки і освіти Романа Шаповала. І навіть рекомендували йому повестися так, як чинять чесні офіцери (Шаповал – підполковник запасу).

Сам Роман Володимирович відкинув всі звинувачення. За його словами, до ліцею дійсно навідалися співробітники Департаменту з візитом, але з іншого питання – не пов’язаного з переводом студентського гуртожитку до комунальної власності. Мовляв, представники Департаменту заявилися не як перевірка, а на підставі звернення громадян. Проте, на що конкретно скаржилися громадяни, Шаповал повідати відмовився.

До речі, за інформацією на сайті Харківської обласної ради, пан Шаповал має чималий стаж військової служби, а з 2004-го року працює на різних відповідальних чиновницьких посадах. Щоправда, відомостей про досвід вчителювання у керманича усіх педагогів Харківщини не зазначено.

 Поділитися