MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українцям варто дозволити самим змінювати Конституцію - Кравчук

21.06.2013    джерело: newsradio.com.ua
На сьогоднішній день чинна Конституція України не передбачає можливості внесення до неї змін шляхом проведення референдуму. Але таке право народу варто надати. Таку думку в інтерв’ю «Голосу столиці» висловив глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук.
Сьогодні країні буде презентовано проект концепції внесення змін до Конституції. На сьогоднішній день чинна Конституція України не передбачає можливості внесення до неї змін шляхом проведення референдуму. Але таке право народу варто надати. Таку думку в інтерв’ю «Голосу столиці» висловив глава Конституційної асамблеї Леонід Кравчук. «При всій моїй повазі до Закону, що для мене буде важливішим: Конституція чи український народ? Для мене український народ і його інтереси. І якщо нікому буде вивести український народ з глухого кута, то цей народ вийде сам. Ось моя точка зору», - сказав політик. Повне інтерв’ю Леоніда Кравчука читайте на сайті «Голосу столиці» 25 червня Варто зазначити, що нещодавно у Венеціанській комісії заявили, що прийняття конституційних змін на референдумі може завдати шкоди законності в Україні. Про це йдеться в оприлюдненій офіційній позиції Венеціанської комісії щодо Закону «Про всеукраїнський референдум», прийнятого Верховною Радою в листопаді 2012 року. «Надання дозволу на національний референдум за народною ініціативою щодо нової Конституції або змін до Конституції ... дозволить уникнути необхідності голосування кваліфікованої більшості у Верховній Раді. Комісія щиро вірить, що це завдасть шкоди конституційній стабільності і законності в Україні», - йдеться у документі. Нагадаємо, сьогодні пройде засідання Конституційної асамблеї, під час якої буде представлено проект нової Конституції. Захід заплановано в залі вченої ради Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.
 Поділитися