MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Amnesty International заявляє про таємну змову служб безпеки пострадянських країн.

03.07.2013   
Степан Терновий
"Служби безпеки Росії, України і центральноазіатських республік перебувають у таємній змові щодо викрадення, зникнення, незаконної передачі і тортур таких осіб"
Amnesty International у своїй доповіді "Цинічне повалення правосуддя в ім’я безпеки: назад до тортур в Центральній Азії", оприлюдненої на сайті організації 3 липня 2013 року, стверджує: "Служби безпеки Росії, України і центральноазіатських республік перебувають у таємній змові щодо викрадення, зникнення, незаконної передачі і тортур таких осіб". "Враховуючи регулярність, з якою це відбувається, можна говорити про те, що в регіоні діє надзвичайна програма незаконної видачі людей. Європейський суд з прав людини назвав це "цілковитим нехтуванням принципом верховенства закону". "Така стратегія, до якої все частіше вдаються країни СНД, вказує на тривожну тенденцію, коли уряди демонстративно і безкарно зневажають основні гарантії прав людини, виправдовуючи це загрозами національній безпеці" "Через 20 років після розпаду Радянського Союзу старі навчальні зв’язки, загальні культури і загальне сприйняття в регіонах загрози ісламістських екстремістських груп пов’язують разом установи, які є наступниками радянського КДБ", - наголошує директор Amnesty International в Європі і Центральній Азії John Dalhuisen. У звіті наголошується, що держави Центральної Азії практично завжди і дуже швидко забезпечують повернення розшукуваних осіб з інших країн-членів СНД. Втручання ж Європейського суду з прав людини іноді дозволяє відтермінувати видачу розшукуваних.
 Поділитися