MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жорстоке побиття журналіста у Луганську. Міліція каже: "сам віноват!"

30.07.2013   
Степан Терновий
На Сергія Остапенка, журналіста телекомпанії «Ірта» напали біля під’їзду його будинку в Луганську. У нього зламана щелепа та інші травми.
На Сергія Остапенка, журналіста телекомпанії «Ірта» напали біля під’їзду його будинку в Луганську. У нього зламана щелепа та інші травми. Напад стався 29 липня 2013 року, о 4 годині ранку. За словами журналіста, він вийшов з дому, щоб купити води. Як заявляє Остапенко, нападники не взяли телефон і гаманець, які він мав при собі. Журналіст каже, що не має особистих ворогів, загроз з професійною діяльністю також не було, тому про мотиви нападників йому невідомо. За версією луганські міліції журналіст був у стані алкогольного сп’яніння і виходив із дому за пивом. «29 липня 2013 року о 4 годині ранку він вийшов із дому, щоб купити пиво, і біля під’їзду будинку, де він проживає, двоє невідомих під час раптово виниклої сварки заподіяли йому тілесні ушкодження», – йдеться в повідомленні на сайті міліції Луганської області. Позаяк, кримінальне провадження відкрито, тривають слідчі. Сергій Остапенко знаний своїми викривальними матеріалами про "художества" місцевої міліції. За тиждень до побиття Сергія, 21 липня в Донецьку невідомі побили Олега Богданова, журналіста «Дорожнього контролю». Йому зламали ніс і щелепу. Дуже схожий почерк. Чи не так?
 Поділитися