MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Непредставлені нації» представили в ООН альтернативний звіт про кримських татар

01.08.2013   
Юрій Чумак

«Організація непредставлених націй і народів» подала до Комітету ООН з прав людини альтернативний звіт про становище кримських татар в Україні і дискримінацію, якої вони, за даними звіту, зазнають.

За інформацією «Радіо Свобода», головними темами звіту є релігійна дискримінація, расизм, суперечки стосовно землі, проблеми зі збереженням мови і захистом культурної й історичної спадщини кримських татар в Україні.

Як мовиться у звіті, кримські татари в Україні не представлені належно в політичному житті, держава не веде з ними діалогу і не визнає їхніх прагнень, також порушуються їхні права як меншини.

Звіт містить рекомендації владі України, зокрема, відновити колективні й індивідуальні права кримських татар, які були порушені їхньою депортацією 1944 року, збільшити їхнє політичне представництво, захистити їх від дискримінації тощо.

На 108-й сесії Комітету ООН із прав людини, що відбувалася в Женеві (Швейцарія) 8-26 липня 2013 року, розглядався Сьомий періодичний звіт про Україну, частина якого стосувалася й становища кримських татар, а також вищезазначений звіт «Організації непредставлених націй і народів».

Довідка «ПЛ»: «Організація непредставлених націй і народів» (ОННН, Unrepresented Nations and Peoples Organization, UNPO) – міжнародна організація, що представляє інтереси народів, територій чи самопроголошених утворень, які не мають достатнього офіційного визнання у світі. Метою ОННН є захист прав людини та культурних, екологічних прав спілчан, пошук мирних вирішень суперечок, що їх стосуються. ОННН забезпечує громадське обговорення їхніх прагнень та сприяє виходу своїх членів на міжнародній рівень.

 Поділитися