MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заява "Ватан" щодо намірів влади допускати на територію мечетей м. Москви виключно по пред’явленню паспорта.

04.08.2013   
Степан Терновий
Як повідомляє сайт ВСЕТАТАРСЬКОГО ГРОМАДСЬКОГО ЦЕНТРУ "MILLIET" влада вирішила допускати мусульман в день святкування Ураза Байрам до мечетей м. Москви виключно за паспортами.
Як стало відомо з повідомлень ЗМІ Префектура ЦАО м. Москви має намір в день мусульманського свята Ураза Байрам пускати мусульман на території мечетей тільки за паспортами. Чиновники посилаються на проведення в цей день міжнародних змагань. Тоді виникає питання чому Префектура ЦАО м. Москви не робило прохід по паспорту до християнські свята до церков і храму Христа Спасителя, адже і туди ходять не тільки мешканці Москви, а й з інших регіонів РФ і можливо і громадяни СНД і те ж у Москві відбуваються важливі заходи. Намір Префектури ЦАО м. Москви пропускати мусульман до мечетей м. Москви за паспортами ми вважаємо як прояв не повага до громадян країни сповідують іслам і мусульман в цілому, як прояв анти ісламської істерії. Якщо Префектура так стурбована безпекою проведення міжнародних змагань, то нехай і організовує їх більш сильну охорону безпосередньо в місцях їх проведення. Адже для спілкування з Господом паспорт не потрібно. Вищевказані наміри Префектури ЦАО м. Москви створять у місті і в РФ в цілому знервовану обстановку, яка ще більше буде відштовхувати корінні народи РФ сповідують іслам від РФ, як не виражає інтереси корінних народів сповідують іслам. А таких дій влади РФ і без цього достатньо. Це і заборони ісламської літератури і арешти ісламських громадських діячів. І багато іншого. Влада стурбована великою кількістю мусульман приходять на мусульманські свята в мечеті? Так побудуйте ще кілька мечетей в округах Москви, тоді люди не будуть їхати в центр. Але ж пана Собяніна турбує проблема, що в мечеті ходять не москвичі. Але чому то влада інших міст світу ця проблема не хвилює і якщо потрібна мусульманам мечеті, то вони її будують і їх не хвилює хто буде туди ходити. Ми вважаємо, що реалізація намірів Префектури ЦАО м. Москви, які навряд чи самі проявили подібну ініціативу, ставить під сумнів голосування за С. С. Собяніна на пост Мера м. Москви, як людину здатну консолідувати всіх жителів Москви. Всі його позитивні дії для жителів Москви перекреслюються подібними акціями. Ми вважаємо, що якщо РФ демократична держава, як записано в її Конституції, то прояви анти ісламської істерії, введення паспортного контролю для проходу в мечеті для громадян представляють мусульманське населення країни, заборони судами ісламської літератури арешти мусульман за надуманими звинуваченнями не прийнятні для демократичної держави. Іслам і Буддизм з’явилися раніше на території сучасної РФ, ніж християнство. Тому РФ є багато конфесійної країною. І майбутнє країни тільки в рівному положенні трьох основних конфесій буддизму, ісламу і християнства.
 Поділитися