MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«РеХформи» від влади

27.08.2013   
Ольга Гончарова, Харківська правозахисна група

У Харківській області закрили 36 шкіл. Якщо на початок минулого навчального року було 882 загальноосвітніх учбових заклади, зараз планується відкрити 846. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Савін. Чиновник пояснює , що 33 школи закриваються за рішенням місцевих громад, а учні з них переводяться до установ, де вони зможуть здобувати якіснішу освіту, а також відвідувати дитячі кружки і спортивні секції. Також за власною ініціативою припинили роботу три приватні школи.

Але, зважаючи на загальну політику, яку проводить Міністерство освіти, яке вже вилучило зі шкільної програми такий предмет як астрономія, а зараз намагається скоротити вивчення таких предметів як фізика, хімія та біологія, це більше нагадую план «дебілізації» майбутніх поколінь.

Нагадаємо, президент Українського фізичного товариства Максим Стріха минулого тижня поширив у ЗМІ листа до Табачника, у якому закликав зберегти обов'язкове вивчення у 10-11 класах фізики, хімії та біології як окремих предметів в обсязі не менше 5 годин на тиждень (2 год. для фізики, 2 год. для біології і 1 год. для хімії), а не інтегрованого курсу природознавства (фізика, хімія і біологія разом в обсязі 3 годин на тиждень), передбаченого проектом Концепції освіти.

Звісно, не всі випускники шкіл обов’язково стануть фізиками чи хіміками, але ці предмети дають не тільки формальні знання, але і сприяють загальному розвитку особистості.

А так, якщо глянути на дії азарівського уряду, то головними  задаються позиції стосовно населення країни  - «не лікувати», «не навчати», «не приводити до ладу ЖКХ» та інші дії «Не…»

 

 Поділитися